Η “πατέντα” του ΚΟΤ, για τουρίστες με κινητικά προβλήματα!

Σε ημερίδα που διοργανώθηκε για τον προσβάσιμο τουρισμό, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του οργανισμού, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι “ο ΚΟΤ δίνει ιδιαίτερη σημασία στον προσβάσιμο τουρισμό, διότι είναι ένας τομέας, στον οποίο οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε περαιτέρω, να κάνουμε τις σωστές κινήσεις και να το εντάξουμε στις πολιτικές μας”!

Εν ολίγοις, η Κύπρος, ένα τουριστικό νησί, που υποδέχεται εκατομμύρια Τουρίστες, άρχισε τώρα να δημιουργεί τις υποδομές. Ο κάθε άνθρωπος, είτε μπορεί να κινείται, είτε μπορεί να βλέπει ή να ακούει, δικαιούται τα αυτονόητα. Αυτά, που η κάθε πολιτεία, είναι υποχρεωμένη να πράττει!

Ο ΚΟΤ, κάνει λόγο για προσβάσιμες παραλίες. Σε 37 παραλίες προχώρησε και δημιούργησε υποδομές, για να μπορούν τα άτομα με αναπηρίες, να απολαμβάνουν το κολύμπι τους. Και ερωτώ εγώ ο αφελής φορολογούμενος πολίτης. Μέχρι σήμερα ο ΚΟΤ είχε την ευθύνη για τα πόσο στοιχίζει το μπουκάλι το νερό; Είχε την ευθύνη για το πόσο πληρώνουμε τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες; Ή αν εμείς οι “αρτιμελείς” χρυσοπληρώνουμε ή όχι ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο;

Πότε κύριοι του ΚΟΤ ελέγξατε κατά πόσο όλα, μα όλα τα ξενοδοχεία, είναι προσβάσιμα σε συνανθρώπους μας με αναπηρίες; Πότε ελέγξατε αν υπάρχουν τουαλέτες προσβάσιμες σε αυτά τα άτομα; Πότε ελέγξατε τα εστιατόρια;

Τώρα θυμηθήκατε τον “προσβάσιμο” τουρισμό; Τί εννοείτε όταν λέτε ότι κάποιες από τις παραλίες έχουν πρόσβαση; Σε λίγο θα μας πείτε ότι θα μπουν και πινακίδες. “Αυτή την παραλία δέχεται άτομα με κινητικά προβλήματα”!

Θα έπρεπε κύριοι του ΚΟΤ, πράγματα αυτονόητα για μια προηγμένη χώρα, όπως τη δική μας(λέμε τώρα),να μην συζητούνται καν!

Δυστυχώς όμως, ζούμε σε μια χώρα, που δεν σέβεται τους πολίτες της. Ζούμε σε μία χώρα που κανένας δεν σέβεται τον διπλανό του. “Αρτιμελείς” σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε χώρους αναπήρων, σταθμεύουν σε πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ανθρώπους να σπρώχνουν αναπηρικά καροτσάκια στη μέση του δρόμου, σε δημόσια κτήρια να μην υπάρχει πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες και πάει λέγοντας!

Και ξέρετε γιατί όλα αυτά κύριοι του ΚΟΤ; Γιατί ως κοινωνία είμαστε “ΑΝΑΠΗΡΗ”!

Πυθία