Η παραδοχή του Πλατινί για τo 1,8 εκατ. ευρώ!

Ο επικεφαλής της UEFA και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της FIFA, Μισέλ Πλατινί, είναι σε δύσκολη θέση, μετά την τιμωρία προσωρινού αποκλεισμού για 90 ημέρες από την επιτροπή δεοντολογίας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας. Ο Γάλλος παράγοντας κατηγορείται πως έλαβε 1.8 εκατ. ευρώ το 2011 από τα ταμεία της FIFA και μάλιστα παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει συμβόλαιο για το συγκεκριμένο ποσό.

Τα χρήματα αυτά, τα οποία ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής μέσος ισχυρίζεται ότι ήταν μέρος πληρωμής για μια «πλήρους απασχόλησης δουλειά» που είχε στη FIFA, αναφέρθηκε ως «αθέμιτη πληρωμή» από τους Ελβετούς εισαγγελείς, όταν ανακοίνωσαν την έναρξη ποινικής έρευνας κατά του προέδρου της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ.

Σύμφωνα με σημερινή συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα «Monde» ο Πλατινί παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο, που να αποδεικνύει την ύπαρξη οφειλής από τη FIFA ή προσωπικά από τον Σεπ Μπλάτερ. «Ηταν μια συμφωνία κυρίων. Δεν υπογράψαμε κάποιο χαρτί, αλλά αυτό δεν αποδεικνύει πως υπήρξε παράνομη συναλλαγή. Ολα αυτά γίνονται για να πλήξουν την υποψηφιότητα μου για την προεδρία της FIFA», δήλωσε σχετικά ο Πλατινί.

Να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος της FIFA και ο ομόλογός του στην UEFA ισχυρίστηκαν ότι το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ, που μπήκε στον λογαριασμό του Πλατινί, το 2011, αφορούσε σε μια παλιά οφειλή προς το πρόσωπό, του από την περίοδο που ο Γάλλος ήταν σύμβουλος του Ελβετού στη FIFA (1998-2002).

Ωστόσο, μεταξύ τους δεν είχε συναφθεί συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει ότι οι ισχυρισμοί τους δεν αποδεικνύονται και δεν πείθουν τις δικαστικές αρχές, οι οποίες υποψιάζονται (εύλογα) ότι ο Πλατινί έλαβε το ποσό αυτό, δύο μήνες πριν από τις εκλογές της FIFA, προκειμένου να πεισθεί να μην είναι υποψήφιος στις αρχαιρεσίες της 1ης Ιουνίου 2011, ανοίγοντας ξανά τον δρόμο στον Ελβετό παράγοντα, ώστε να παραμείνει στην προεδρική καρέκλα. Πάντως ο Πλατινί δήλωσε ότι δεν κατηγορείται για ατασθαλίες και πως τα χρήματα δηλώθηκαν πλήρως στις αρχές, σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία.