Η «πάλη» της Αιμιλίας, ο ρατσισμός του Μέγα, ο γαύρος και η χανούμισσα, περί Σατ(υ)ρικής και ο οριζόντιος Θεμιστοκλέους

*** Θλιβερό φαινόμενο οι ποδοσφαιριστές να παλεύουν με τους φιλάθλους ανέφερε στο μεσημβρινάδικο του ΑΝΤ1 και την Αιμιλία Κενεβέζου ο Πρόεδρος της ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης. Κύριε Νεοφυτίδη το θέμα δεν είναι η πάλη, διότι και οι ποδοσφαιριστές προκάλεσαν, χωρίς ασφαλώς να δικαιολογούνται, αλλά είναι τα μέτρα που λαμβάνονται πριν από την έναρξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, για να μην παλέψουν οι ποδοσφαιριστές με φιλάθλους. Αμέσως και πολύ έξυπνα η Αιμιλία “άνοιξε” το θέμα, για να μην εκθέσει τον ποδοσφαιριστή και ρώτησε ποιοι φέρουν την ευθύνη. Οι απαντήσεις που ακολούθησαν βεβαίως φυσιολογικές, αφού ευθύνη φέρουν όλοι οι συμμετέχοντες.

*** Ο ρατσισμός σε όλο του το μεγαλείο στην εκπομπή ΜΕΓΑ «ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟΝ» εναντίον καλλιτεχνών ή παρουσιαστών και γενικά επωνύμων. Τηλεθεατής διερωτήθηκε, γιατί θα πρέπει να είναι υποψήφιοι οι προαναφερθέντες, για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Δηλαδή, στη βουλή πρέπει να στέλνουμε δικηγόρους, γιατρούς και έμμισθα κομματικά γρανάζια αγαπητέ;

*** Ολυμπιακός Πειραιώς ο Νικήτας, ΑΕΚ Αθηνών η Νατάσσα Ευριπίδου. Σημειώσατε Χ. Ο Νικήτας, στην προσπάθειά του στο μεσημβρινάδικο του Σίγμα, να προλογίσει το θέμα που θα παρουσίαζε και ήταν η εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού, ρώτησε τη Νατάσσα για να την (πιάσει μέσα) που λέμε, τι ομάδα είναι. Γάτα με πέταλα η Νατάσσα απάντησε ΑΕΚ Αθηνών αμέσως κοφτά και σε αυστηρό ύφος. Άφωνος ο Νικήτας δεν τον «έπαιρνε» να συνεχίσει!

*** Με εξέπληξε ευχάριστα παρατήρηση γνωστής δημοσιογράφου και τηλεπαρουσιάστρια, για την αναφορά μου σε χθεσινή δημοσίευση στη λέξη «Σατυρική» και όχι Σατιρική, όπως κατ’ αυτήν θα έπρεπε, εκπομπή. Η αγαπητή συνάδελφος, προφανώς δεν θα πρόσεξε ότι το Σατυρική ήταν σε εισαγωγικά (τα χρησιμοποιούμε, όταν θέλουμε να παραθέσουμε λέξεις ή φράσεις, που χρησιμοποιούνται σπάνια ή μεταφορικά ή διάφορες εκφράσεις, παροιμίες, γνωμικά…). Ωστόσο, χαίρομαι για την «παρατήρηση» από μια παρουσιάστρια, η οποία κατέχει καλά την ελληνική γλώσσα, κάτι για το οποίο δυστυχώς, δεν θα μπορούσα να πω για πολλούς.

*** Aγαπητέ Αντρέα Θεμιστοκλέους, παρά τις ρατσιστικές θέσεις, που κατά καιρούς εκφράζεις και είχες πρόβλημα στα τηλεοπτικά πάνελ, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω αυτή τη φορά με τη θέση σου στο θέμα αύξησης του εκλογικού μέτρου. Σε ανάρτησή σου στο Facebook αναφέρεις ότι «Τα πολιτικά κόμματα, αντί να υψώνουν φράκτες προστασίας των ποσοστών τους, καλύτερα να υψώνουν τις ιδέες, τα οράματα και τις μεγάλες πολιτικές τους, την αξιοπιστία και την πολιτική ηθική τους και βεβαίως τη σοβαρότητα τους». Ακριβώς και προσθέτω ότι η Δημοκρατία δεν ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Ωστόσο, με αυτή τη θέση θα έχεις πάλι πρόβλημα στα τηλεοπτικά πάνελ, αφού αντιτίθεσαι στη νέα προσπάθεια του κόμματός σου!

Κρατίνος