Η «Ομάδα Κύπρος» αγωνίζεται και στηρίζει την προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου

Μια νέα δεξαμενή σκέψης γεννήθηκε σήμερα με στόχο να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού. Η νεοϊδρυθείσα αυτή ομάδα πολιτών με τον τίτλο «Ομάδα Κύπρος» θεωρεί ότι η ειρηνευτική διαδικασία πρέπει να γίνει πιο κατανοητή στο μέσο πολίτη, ως προς τα προσδοκώμενα ευεργετικά της αποτελέσματα, πιο διαφανής και στο μέτρο του δυνατού να εμπλέκει την κοινωνία, η οποία μπορεί και πρέπει να φορτίσει θετικά την ειρηνευτική διαδικασία και τους πρωταγωνιστές της.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η Ομάδα Κύπρος, αποτελείται από 42 ιδρυτικά μέλη και ανακοινώνει την έναρξη των δραστηριοτήτων της, λέγοντας ότι πρόκειται για μια ομάδα παραγωγής ιδεών για τη στήριξη των προσπαθειών επανένωσης της Κύπρου. Στόχος της «Ομάδας Κύπρος» είναι να υπηρετήσει την ιδέα της λύσης κατά τρόπο με τον οποίο η κοινωνία να μπορέσει να ενημερωθεί επί των αντικειμενικών διαστάσεων της λύσης και του πραγματικού περιεχομένου. Με τρόπο μάλιστα που δεν θα διχάσει την Ελληνοκυπριακή πλευρά. 

Ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι στις προθέσεις της η ανάμιξη στις συνομιλίες και στην κομματική πολιτική, προσθέτοντας πως η διαπραγμάτευση του Κυπριακού αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη των δύο ηγετών και της πολιτικής ηγεσίας. “Πρόθεσή μας”, συμπληρώνει, “είναι να λειτουργήσουμε νομότυπα και με πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των δράσεων που πρέπει να διεκπεραιωθούν”.

Η ομάδα έχει ήδη δημιουργήσει  τη δική της στέγη στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://omadakypros.eu/ όπου από σήμερα τίθεται στη διάθεση των αναγνωστών με αρκετά άρθρα και ειδήσεις.