Η Ολομέλεια απέρριψε τις αναπομπές του Προέδρου για τους εγκλωβισμένους αγοραστές.

Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για τη δεσμευτικότητα των προκαταρκτικών απόψεις της Πολεοδομίας για αναπτύξεις και για την αναστολή εφαρμογής του νόμου των εκποιήσεων για εγκλωβισμένους αγοραστές.

Την αναπομπή για την Πολεοδομία απέρριψαν 39 Βουλευτές (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών) ενώ υπέρ ψήφισαν ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας.

Την αναπομπή για αναστολή της εφαρμογής του νόμου των εκποιήσεων για εγκλωβισμένους αγοραστές λόγω προβλημάτων επιχειρηματιών ανάπτυξης γης απέρριψε ομόφωνα η Ολομέλεια.

Νέα τροπολογία για αναστολή εφαρμογής του νόμου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, αντί τις 31 Δεκεμβρίου ψήφισαν κατά πλειοψηφία 32 Βουλευτές (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ, Οικολόγοι, Συμμαχία Πολιτών, Ζαχαρίας Κουλίας). Κατά ψήφισαν 19 Βουλευτές (ΑΚΕΛ και ΕΥΡΩΚΟ).

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι στη σύσκεψη αρχηγών διαπιστώθηκε πλειοψηφία για σύγκληση έκτακτης Ολομέλειας στις 3 Σεπτεμβρίου για το νομοσχέδιο και τους κανονισμούς του κυβερνητικού νομοσχεδίου που αφορούν το θέμα.