Η νέα ερμηνεία ”χαρέμι” από την σουλτάνα Εμινέ και οι Τ/Κύπριες

Το μόνο που έμεινε ν’ ακούσουμε πλέον, είναι ότι οι γενίτσαροι δεν ήταν παιδιά χριστιανικών οικογενειών που εξαναγκάζονταν από μικρή ηλικία σε στρατιωτική υπηρεσία για τα Τουρκικά ασκέρια αλλά, καθαρόαιμοι Τούρκοι που έτυχε να ζουν σε χριστιανικές περιοχές…

Μπορεί να ακούγεται πολύ τραβηγμένο, ωστόσο αν κρίνει κανείς από τις θέσεις Νταβούτογλου στα βιβλία του, τις θέσεις Ερντογάν, ο οποίος δεν δίστασε πρόσφατα να προκαλέσει συσκότιση διακόπτοντας Twitter και Facebook, έρχεται τώρα η σύζυγος του σουλτάνου, η οποία, προσπαθεί να ωραιοποιήσει μια βάναυση κακοποίηση γυναικών.

Η κυρία Εμινέ Ερτογάν λοιπόν έδωσε μια διαφορετική προσέγγιση της έννοιας που είχε το χαρέμι στη ζωή των επιφανών-πλούσιων μουσουλμάνων.

Η «πρώτη κυρία» της Τουρκίας, αποφάσισε και το δήλωσε μάλιστα σε τηλεοπτικά δίκτυα, ότι το οθωμανικό χαρέμι συνιστούσε «ένα σχολείο, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα για να προετοιμαστούν οι γυναίκες για τη ζωή».

«Το χαρέμι είπε επί λέξη ήταν ένα σχολείο για τα μέλη της οθωμανικής δυναστείας και ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα για την προετοιμασία των γυναικών στην ζωή» . Η τοποθέτηση αυτή η οποία ήταν δημόσια και έγινε στην   Άγκυρα, μεταδόθηκε σχεδόν απ’ όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Όπως και ο σύζυγός της, η Εμινέ Ερντογάν είναι πιστή μουσουλμάνα και δεν κρύβει τον θαυμασμό της για την ισχύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η θέση που διατύπωσε σχετικά με τα χαρέμια πυροδότησε επικριτικά σχόλια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ευτυχώς, – χωρίς να τιμωρηθεί ακόμη- η πανεπιστημιακός Εζλέμ Κουρουμλάρ, βρήκε το θάρρος ν’ απαντήσει στην σουλτάνα ότι «Την εποχή του Μουράτ Γ΄(σουλτάνος του 16ου αιώνα) τα μοναδικά αντικείμενα που δεν εισέρχονταν στο χαρέμι ήταν τα βιβλία…».

Δυστυχώς τις θέσεις Εμινέ ενστερνίζονται και Τ/Κύπριες στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα μέλη της γυναικείας οργάνωσης του Δημοκρατικού κόμματος του Σερντάρ Ντενκτάς.

Εκπρόσωπος της γυναικείας οργάνωσης του κόμματος κάλεσε επίσημα την Εμινέ Ερντογάν να επισκεφθεί τα κατεχόμενα και να αναλύσει τις απόψεις της σχετικά με τα εκπαιδευτικά χαρέμια…

Ισως όταν αφιχθεί στα κατεχόμενα η κυρία Εμινέ να μας πει ότι η Κύπρος ανέκαθεν ήταν Τουρκική και κατά λάθος κάποτε φιλοξένησε Έλληνες οι οποίοι, λόγω της καλής διάθεσης των πάλαι ποτέ πασάδων, αφέθηκαν να ζήσουν και να δημιουργήσουν μια κοινότητα!!!

Κρατίνος