Η μουρμούρα του πατριώτη

Τώρα που η Κύπρος βρίσκεται στην πιο κρίσιμη για την σύγχρονη ιστορία της καμπή, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να καταβάλλει ίσως την σημαντικότερη προσπάθεια, για επίτευξη λύσης του κυπριακού, γινόμαστε μάρτυρες μιας χωρίς πραγματικό λόγο απορριπτικής τάσης από μερίδα του λαού, που δεν επιθυμεί την επανένωση του νησιού.

Η εν λόγω μερίδα, μεταμφιέζεται με την μάσκα του «υπερπατριώτη». Όλοι θα συναντήσαμε ένα τέτοιον κάποια στιγμή στο δρόμο μας.

Όλοι θα συναντήσαμε κάποιον που θα μας είπε κάποια στιγμή το μεγαλειώδες: «Εμείς απ’ εδώ, αυτοί από ‘κεί».

Ξεχνούν, ωστόσο, οι υπέρμαχοι της διχοτόμησης ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Τουρκία θα μεταφέρει κι επίσημα πλέον τα σύνορά της εντός της χώρας μας.

Ξεχνούν ότι παραδίδουμε επίσημα και άνευ όρων για πάντα πόλεις, χωριά, θάλασσες, σπίτια, περιουσίες.

Ξεχνούν ότι μαζί με αυτά θα παραμείνουν και τα κατοχικά στρατεύματα, μαζί και η ανασφάλειά μας.

Την επιθυμία αυτής της μερίδας του λαού φαίνεται να ενστερνίζονται και διάφορες πολιτικές παρατάξεις και αυτό είναι το πιο τρομακτικό.

Παρατάξεις, που έχουν μάθει όλα αυτά τα χρόνια, να διευρύνουν την υπάρχουσα σύγχυση του λαού.

Παρατάξεις, που ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν, αφού γνωρίζουν ότι χωρίς λύση διατηρείται ο λόγος ύπαρξής τους στην πολιτική ζωή του τόπου.

Τέτοιες στάσεις άρνησης στερούν το δικαίωμα της προόδου και της βελτίωσης, που μπορεί να  προσφέρει η λύση.

Μια λύση, που θα ενώσει την πατρίδα και θα δώσει την ευκαιρία στον καθένα από εμάς, να διανύσει ελεύθερα ολόκληρη την Κύπρο, από την Πάφο μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα.

Που θα δώσει την ευκαιρία στον καθένα να βιώσει σε ένα ειρηνικό νησί με προοπτική την συνεργασία, την πρόοδο της κοινωνίας με τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες όπως ελευθερία, μόρφωση, εργασία, ασφάλεια, άνεση, μακριά από προκαταλήψεις, φοβίες, μισαλλοδοξίες και ρατσισμό.

Δε νομίζετε πως πέρασαν πολλά χρόνια έως σήμερα για να εξακολουθούμε να στερούμαστε το δικαίωμα της αλλαγής για τον τόπο;

Όλα αυτά βεβαίως, αφού πρώτα δούμε το πραγματικό περιεχόμενο της λύσης και βγούμε από το σκοτάδι το οποίο μας κρατούν οι διαπραγματευτές, λόγω διαπραγματεύσεων.

Κανείς δεν επιθυμεί και δεν πρόκειται να συγκατανεύσει σε λύση, χωρίς να διασφαλίζονται αυτά που επιδιώκει η πλευρά μας.

Ωστόσο, οι υπερπατριώτες πρέπει να κλείσουν τα υπερφίαλα στόματά τους, με τις πομπώδεις και διθυραμβικές νουθεσίες τους, πριν καλά – καλά ενημερωθούν για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Αλλιώς, αν επιμένουν να κάνουν θόρυβο ενώ δεν έχουν τίποτε μπροστά τους το οποίο να μπορούν να μελετήσουν για να βγάλουν συμπεράσματα, θα συνεχίσουν να είναι γραφικοί και μούρμουροι…

Φήμη