Η μανία για να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός και η επιλεκτική μνήμη κάποιων…

Πρώτα η εφημερίδα sun , μετά η Γαλλική ιστοσελίδα cahiersdufootball.net, η οποία θέτει κάποια ερωτήματα γιατί δεν τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός από την UEFA., ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για τις όποιες σχέσεις Πλατινί, Θεοδωρίδη και Μαρινάκη.

Ο συντάκτης του εν λόγω κειμένου, Νικολά αφήνει αιχμές για την συμμετοχή του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετά και τα όσα έγιναν με το μεγάλο μέτοχο της ομάδας , Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Νικολά , αναφέρει πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εμπλέκονταν σε αποφάσεις που αφορούσαν την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά και στην εκλογή του Γιώργου Σαρρή, ενώ γίνεται λόγος και για την υποστήριξη του Ολυμπιακού στην τοποθέτηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ως προπονητή του Πανιωνίου με το 50% του μισθού να καλύπτεται από την ομάδα του Πειραιά.

Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρονται Ατρόμητος, Βέροια, Λεβαδειακός αλλά και η προσφυγή του Παναθηναϊκού σε UEFA και CAS προκειμένου να πάρει την θέση του αιώνιου αντιπάλου του στο Champions League με νωπό το παράδειγμα της τιμωρίας της Φενέρμπαχτσε.

Αυτή τη φορά σύμφωνα πάντα με το cahiersdufootball.net, η τοποθέτηση της UEFA ήταν εντελώς διαφορετική, με την ιστοσελίδα να σχολιάζει την θέση που κατέχει ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης ως Νο 3 στην ιεραρχία της UEFA σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο πατέρας του, Σάββας Θεοδωρίδης κατέχει πόστο αντιπροέδρου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«O Θεόδωρος Θεοδωρίδης είναι υπεύθυνος για τις Διεθνείς Σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και αποτελεί συνδετικό κρίκο των εθνικών ομοσπονδιών με τον Μισέλ Πλατινί κάτι που εξασφαλίζει τις καλές σχέσεις του τελευταίου με τους ψηφοφόρους», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Κάποια από τα ερωτήματα σαφώς και είναι εύλογα , μετά και τον ντόρο που πήρε το ζήτημα Μαρινακη. Χωρίς να θέλω να το παίξω συνήγορος του Ολυμπιακού, και όπως ανέφερα τα ερωτήματα είναι εύλογα, οι αιχμές όμως αχρείαστες , γιατί και στο παρελθόν Γαλλικές ομάδες έφεραν πολύ περίεργα αποτελέσματα και μάλιστα εις βάρος του Ολυμπιακού , και  η UEFA, άφηνε χωρίς έρευνα και ατιμώρητα αυτά τα περιστατικά.
Έτσι γεννιούνται και σε εμάς κάποια εύλογα ερωτήματα,  γιατί λοιπόν δεν ασχολήθηκε κανείς με εκείνα τα παιχνίδια και έρχονται τώρα να πλήξουν τον Ολυμπιακό και κατ επέκταση όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο; Γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς με την  απραξία της UEFA στην περίπτωση Χουσείνοφ;

Τα ερωτήματα λοιπόν σωστά τίθενται από τη Γαλλική σελίδα , όμως θα έπρεπε να τεθούν ποιο πριν και για άλλες περιπτώσεις και όχι μόνο για μια Ελληνική ομάδα,  γιατί οι αιχμές δεν πλήττουν μόνο τον Ολυμπιακό αλλά όλο το οικοδόμημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που ναι χρίζει βελτιώσεις γιατί ναι είναι σαθρό , όμως δεν μπορεί κάποιοι να έχουν επιλεκτική μνήμη..