Η μαγκιά του Χάσικου και αυτοί που έχασαν τον ύπνο τους

Θέλει σίγουρα μαγκιά να παραδεχθείς ότι υπόκοσμος, δημόσιοι λειτουργοί και όχι μόνο πλούτιζαν στο παρελθόν με τις πωλήσεις Τ/κ περιουσιών και νομιμοποιούνταν κομπίνες για πολλά χρόνια.

Οι βόμβες που έριξε στην κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου ο υπουργούς Εσωτερικών, αποδεικνύουν αυτή τη μαγκιά. Ο Σωκράτης Χάσικος έκανε κυριολεκτικά κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους και δεν είναι άλλοι από τους πρώην εστιάτορες της Πιαλέ Πασιά, οι οποίοι για να μετακινηθούν από την πλευρά της θάλασσας έλαβαν χρηματική αποζημίωση και οικόπεδο, προκειμένου να δημιουργηθούν ξανά, επιχειρηματικά.

Ο υπουργός όμως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τους πάρει πίσω το οικόπεδο, σε περίπτωση που δεν το δικαιούνται κι επειδή ακριβώς δεν είναι δικό τους αλλά του κηδεμόνα που διαχειρίζεται τις Τ/κ περιουσίες. Αναμένεται μάλιστα όπως είπε, γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα αυτό. Σίγουρα είναι εμφανές το λάθος και τα large ανταλλάγματα, αν όμως η συμφωνία αυτή έγινε αποδεκτή αμφοτέρων των πλευρών, θα είναι λίγο ανέντιμο να παραβιαστεί εκ των υστέρων.

Αυτή η ιστορία κρατάει πολλά χρόνια αλλά η μεγαλύτερη μαγκιά θα είναι να μπει φρένο στην κακοδιαχείριση και να δίδονται οι Τ/κ περιουσίες σε εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη και όχι στον άγνωστο Χ που είχε μέσο και χρυσοπληρώνεται στα υποενοίκια. Αυτό αναμένει κανείς από το Σωκράτη Χάσικο, αφού εξέφρασε την αποφασιστικότητα να το πράξει. Θα είναι μαγκιά μεγάλη να τα βάλεις υπουργέ μου με το κατεστημένο.

Και θα είναι μεγάλη μαγκιά να αποκαλύψεις όσους στην εν λόγω επιτροπή που βρισκόσουν, άνοιγαν παράθυρα λόγω θέσης κι εξουσίας, σε φίλους και γνωστούς για να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι Τ/κ γης, για να κάνουν τα παλούκια τους χρυσά και να έχουν στην τελική κι αυτοί το όφελος τους.