Η λατρεμένη μου πισίνα και το λεβεντόπαιδο ο Υπουργός!

Ωχ Παναγία μου!  Τι είναι αυτό που με βρήκε;  Η πανάκριβη “οκέλλα” μου, η λατρεμένη μου πισίνα, το πολυαγαπημένο μου σκάφος, η αλεξίσφαιρη Mercedes μου…

Τι θα απογίνουν όλα αυτά Θεέ μου;  Φαίνεται πως τα ψέματα έχουν τελειώσει και τα μακριά – κοντά έγιναν.  Άκουσα καλά;  Έπονται φορολογίες και πολύ βαριές, μάλιστα, όπως ο πέλεκυς;

Ας τα πάρω, όμως, από την αρχή η “φτωχιά” μπας και με καταλάβει κανείς.

Όταν κάποια στιγμή οι οικονομίες μου το επέτρεψαν, αγόρασα ένα βαρκάκι 40 μέτρων.

Ήταν τότε, που είχα πάρει κάτι έργα στο δρόμο Λεμεσού – Πάφου, κάτι έργα στο Στάδιο ΓΣΠ και κάτι έργα για κατασκευή δεκάδων παραθαλάσσιων συγκροτημάτων κατοικιών σε Πρωταρά και Πάφο, να ‘ ναι καλά εκείνο το λεβεντόπαιδο ο Υπουργός ο ”τάδε”, που με βοήθησε.

Το βαρκάκι, που λέτε, είχε και ελικοδρόμιο και για να μην πάει αχρησιμοποίητο -πήρα και ένα ελικόπτερο, για τις πολύ μακρινές αποστάσεις ας πούμε- από την Αγία Νάπα μέχρι τον Ακάμα, για κολύμπι στον Κόννο ή στο Fontana Amoroza, αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, τα πήρα και σχεδόν τζάμπα, αφού η τιμή ήταν κάτι σαν 1+1 δωρεάν. Καμία σπατάλη δηλαδή!

Και έρχεται τώρα το κράτος να μου φορολογήσει και τα δυο; Το βρίσκετε δίκαιο αυτό;

Σε λίγο θα μου πουν ότι θα πρέπει να πληρώνω φόρους και χαράτσια, για το γήπεδο τένις μου και για το ενυδρείο, που είναι κτισμένο στον κήπο μου, με τους καρχαρίες και τα πιγκουινάκια, κατοικίδια των παιδιών μου.

Όλο και όλο το σπίτι δύο φορές σαν τη Στράκκα είναι…Τι θέλουν από εμένα επιτέλους; Ένα σπίτι το έχω -και γιατί όχι- θα έπρεπε να μου έδιναν και επίδομα συντήρησής του, γιατί τους ομορφαίνω τον τόπο και έτσι η εικόνα που προσδίδει η χώρα στο εξωτερικό, είναι ενός επίγειου παράδεισου!

Στο μεταξύ και επειδή τα οικονομικά μου και πάλι το επέτρεψαν, ας είναι καλά εκείνο το λεβεντόπαιδο ο Υπουργός (ο φίλος μου), που μου έδωσε τις πληροφορίες την εποχή του Χρηματιστηρίου, έκανα και ένα εξοχικάκι στον Πρωτάρα, για τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού και για αλλαγή παραστάσεων.

Το έκτισα σε ένα ύψωμα, με θέα τη θάλασσα. Καλά μιλάμε τέλειο! Αλλά όχι πολύ μεγάλο…Κτισμένο σε ένα οικόπεδο όλο και όλο δέκα σκάλες.

Να φανταστείτε ήθελα να κάνω ένα γήπεδο γκολφ δίπλα, αλλά λυπήθηκα τα καημένα τα δεντράκια, αφού τυγχάνω και οικολόγα.

Για να μην σας τα πολυλογώ, το μόνο επιπλέον που έχει το εξοχικάκι, είναι η εσωτερική πισίνα… Και αυτό, γιατί ήθελα να υποδέχομαι του μεγαλοεπιχειρηματίες φίλους μου, οι οποίοι με τη σειρά τους με καλούν κάθε καλοκαίρι στις βιλίτσες τους σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Και ερωτώ Κυρίες και Κύριοι. Είναι δυνατόν το κράτος να προτίθεται να μου φορολογήσει και την πισίνα; Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά;

Ήμουν υποχρεωμένη κατά κάποιο τρόπο να φτιάξω την πισίνα. Οι φίλοι μου οι επιχειρηματίες που θα κολυμπούσαν;

Με καταλαβαίνετε έτσι δεν είναι; Εγώ σχεδόν δεν μπαίνω μέσα να κολυμπήσω. Μετά, έχω και τα έξοδα συντήρησής της. Δεν φτάνουν αυτά; Πρέπει να φορολογηθώ και από πάνω; Ένα σκασμό λεφτά έδωσα. Πάτε καλά;

Ωστόσο, θέλω να υπενθυμίσω σε κάποιους ότι εγώ έδωσα τα λεφτουδάκια μου, τότε που κόμμα τους, μετά βίας απέφυγε το ρεζιλίκι και βγήκε στην εξουσία.

Επίσης, εγώ πριμοδότησα όλες τους τις εκστρατείες για συλλογή ψήφων. Και εγώ τα έσκασα, ώστε οι δημοσκοπήσεις να τους βγάζουν πρώτους.

Και ότι ήθελε το κόμμα εγώ ήμουνα εδώ…

Άκουσε να δεις Γιώργο… Πες στον Αντρέα, να πει στον Αντώνη, να πει στον Κωστάκη, να πει στον Γρηγόρη, να πει στο Νίκο ότι είμαι πολύ δυσαρεστημένη.

Εγώ δεν είμαι από τα ανθρωπάκια, που τα έχουν πατήσει στο λαιμό με φορολογίες και χαράτσια.

Τόσα χρόνια φοροδιαφεύγω, με πολύ κόπο και αξιοπρέπεια. Δεν θα μου τα φάτε τώρα εσείς.

Πάρτε τα -αν θέλετε- από τους συνταξιούχους, τους αυτοεργοδοτουμένους, του δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Πάρτε τα από τα μωρά, τα σκυλιά και τα γατιά, αλλά εμένα αφήστε με ήσυχη.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΙΑ!

Φήμη