Η Κύπρος συνέλεξε 12 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους της Ουκρανίας

H Cyprus for  που συνέλεξε 12 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους στην έκρυθμη κατάσταση των περιοχών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ (Donbass ) της Ουκρανίας, απέστειλε ήδη πέντε τόνους βοήθειας (τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα) και έχει κάνει διευθετήσεις για την αποστολή και της υπόλοιπης βοήθειας προς τους αμάχους.   Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παρατέθηκε την Παρασκευή ανακοίνωσαν επίσης την διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης για συλλογή χρημάτων, προς βοήθεια των αμάχων.

Το Cyprus for Donbass Group συστάθηκε τέλος του 2014 και κατάφερε να αποστείλει τη βοήθεια προς τους ρωσόφωνους αμάχους των περιοχών αυτών με τη βοήθεια της Αεροφλότ που μετέφερε τους πρώτους πέντε τόνους και η υπόλοιπη βοήθεια θα σταλεί ατμοπλοϊκώς τέλος του μήνα.

Μέλη της ομάδας, η οποία αριθμεί 900 μέλη, ανέφεραν ότι οι άμαχοι ρωσόφωνοι νεκροί στις περιοχές που τελούν υπό την έκρυθμη κατάσταση φθάνουν τις 10.000. Πρόσθεσαν ότι η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ, ενώ γνωρίζουν για αυτή την κατάσταση καμώνονται πως ούτε βλέπουν, ούτε κατανοούν και εγκαταλείπουν τους αμάχους στις ακυβέρνητες ομάδες στρατού που δρουν φασιστικά και εθνοκαθαρτικά σκοτώνοντας αδιακρίτως όποιον μιλά ρώσικα ή είναι χριστιανός ορθόδοξος.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, οι βόμβες γράφουν πάνω χριστιανός ορθόδοξος.   Σύμφωνα με τους ακτιβιστές οι άμαχοι σε αυτές τις περιοχές κλεισμένοι σε υπόγεια ή καταφύγια πεθαίνουν από την πείνα και το κρύο.

Οι ακτιβιστές είπαν ακόμη ότι στο Donbass έχουν βομβαρδιστεί όλα τα σπίτια και δεν υπάρχει ούτε ένα ανέπαφο.

Λέγοντας επίσης ότι ενόψει του γεγονότος ότι η διεθνής κοινότητα αδιαφορεί για τις ζωές και την τύχη αυτών των ανθρώπων, μόνο οι ακτιβιστές μπορούν να τους προσφέρουν βοήθεια, είπαν ότι η βοήθεια που έχει σταλεί στις εμπόλεμες περιοχές κρίθηκε αποτελεσματική και έφθασε στον προορισμό της με τη βοήθεια ομάδας που εδρεύει στη Νορβηγία και άλλης ομάδας στην εμπόλεμη περιοχή.

Κάνοντας επίσης λόγο για αναβίωση του φασισμού και υπόθαλψη του από τους δυτικούς και το Κίεβο, οι διοργανωτές φέροντας τις κορδέλες, σύμβολο του ρωσικού στρατού κατά των δυνάμεων του Χίτλερ ανακοίνωσαν τη διοργάνωση εκδήλωσης για συλλογή χρημάτων, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην 70η επέτειο της νίκης επί του φασισμού στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Ευωχία» στις 8 Μαΐου τo βράδυ και σε αυτήν θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς η σχολή χορού «Fly In Dance» και Ναταλία Ηλία και Μαρίνα Purita.

Πηγή: ΚΥΠΕ