Η κόρη του Τάσσου, διορίστηκε από τον Αναστασιάδη

Η ανακοίνωση του διορισμού της Αναστασίας Παπαδοπούλου, ως Ειδικής Συμβούλου προς την Ad hoc Επιτροπή για σκοπούς ετοιμασίας της εθνικής στρατηγικής για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση, τη σεξουαλική κακοποίηση και την παιδική πορνογραφία, προκάλεσε σε όλους έκπληξη.

Όχι για τις ικανότητες της Αναστασίας που αφιερώνει μεγάλο κομμάτι της ζωής της σε αυτά τα ζητήματα, αλλά για το διορισμό της από το συγκεκριμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όλοι διερωτήθηκαν, πώς είναι δυνατό ο Νίκος Αναστασιάδης, να διόρισε τη θυγατέρα του Τάσσου σε μία τόσο σημαντική θέση. Και μη ξεχνάμε βασικό στέλεχος του ΔΗΚΟ, αλλά και αδερφή του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος νυχθημερόν εξαπολύει πυρά στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην οικονομία και το κυπριακό.

Μετά το πρώτο σοκ, έμεινε η ευχάριστη έκπληξη, διότι ο Πρόεδρος προέβη στον εν λόγω διορισμό κατόπιν εισήγησης του υπουργείου Εργασίας και της υπουργού Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία επίσης προέρχεται από τους κόλπους του ΔΗΚΟ. Αναμφίβολα διόρισε το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση.

Αξιέπαινη και η αποδοχή του διορισμού από την Αναστασία, η οποία θα συμβάλει και θα ενισχύει επιπλέον με τις γνώσεις και την εμπειρία της, την επιτροπή, η οποία συστάθηκε στις 14 Ιουλίου, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Ακόμη πιο άξιο λόγου, είναι πως η Αναστασία που εργάζεται αθόρυβα, αλλά σκληρά με ότι καταπιάνεται, όπως έκανε και ο πατέρας της, θα παρέχει τις υπηρεσίες της στην εν λόγω επιτροπή, αμισθί.

Η κα Παπαδοπούλου είναι ήδη μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης των Παιδιών καθώς και της Παιδικής Πορνογραφίας. Πρωτοστάτησε με άλλους αρμόδιους, στην υλοποίηση των στόχων της εκστρατείας και την κύρωση της Σύμβασης Lanzarote κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Εμείς αναμένουμε κι άλλες τέτοιες ευχάριστες εκπλήξεις. Ανεξαρτήτως παρατάξεως, κομματικών συμφερόντων και προσωπικών φιλοδοξιών, ικανά πρόσωπα υπάρχουν σε όλους τους χώρους και οι άξιοι πρέπει να αναδεικνύονται με ενέργειες όπως το διορισμό της κυρίας Παπαδοπούλου.

Να ευχηθούμε καλή συνέχεια στο έργο της Αναστασίας και να υλοποιηθούν επιτέλους εκείνες οι στρατηγικές που θα εξαφανίσουν τα κρούσματα κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Χάρυβδη