Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι τερματίστηκε η επίθεση στο Μάλι!

Στην επιβεβαίωση ότι τερματίστηκε η επίθεση στο ξενοδοχείο Radisson Blu, στο Μπαμακό του Μάλι, προέβη ο Λευκός Οίκος, καταδικάζοντας με τον πλέον έντονο τρόπο την τρομοκρατική ενέργεια στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση αλ Μπουραμπιτούν, η οποία θεωρείται παρακλάδι της αλ Κάιντα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η επίθεση τερματίστηκε και συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε με τους Αμερικανούς αξιωματούχους επί του πεδίου για να εξακριβώσουμε πού βρίσκονται όλοι οι Αμερικανοί υπήκοοι στο Μαλί», ανέφερε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα εκπρόσωπος της προεδρίας των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος, ο Νεντ Πράις, ανέφερε παράλληλα ότι η Ουάσινγκτον προσφέρθηκε να βοηθήσει τις αρχές του Μαλί καθώς ερευνά αυτή την «τραγική τρομοκρατική επίθεση».

Στο μεταξύ, πηγή στην αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει πως η αλ Μουραμπιτούν και η οργάνωση Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ), δεν έχει καμιά ένδειξη ότι πως το Ισλαμικό Κράτος ή η Μπόκο Χαράμ ενέχονται στην επίθεση και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι ανάμεσα στα θύματα είναι Αμερικανοί υπήκοοι.