Η Ελλάδα θέλει τον «πατριώτη» Χριστόδουλο!

Με βάση αναφορά που κατέχουν, οι Ελληνικές διωκτικές αρχές ζήτησαν επίσημα από κλιμάκιο ανακριτών της Κύπρου, που βρίσκεται στην Αθήνα, να διερευνήσουν την υπόθεση του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και πρώην Υπουργού Οικονομικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές της Ελλάδας θέλουν να διερευνήσουν σε βάθος διάφορες αναφορές, που έγιναν σχετικά με την υπόθεση τους ενός εκ ευρώ, που έλαβε η εταιρεία του κυρίου Χριστοδούλου, με την επωνυμία A.C. Christodoulou Consultants από την εταιρεία Focus Maritime του Έλληνα επιχειρηματία Μιχάλη Ζολώτα.

Η απάντηση των Κυπριακών αρχών ήταν αρνητική, με το επιχείρημα ότι οι ανακριτές της Κύπρου διερευνούν εδώ το συγκεκριμένο θέμα και δεν θα ήταν σωστό πανόμοιο θέμα να εξεταστεί παράλληλα και στην Ελλάδα.

Με αφορμή το όνομα που άκουσ ξανά, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ακόμα θυμάμαι και εκνευρίζομαι γι’ αυτά που είπε ο «πατριώτης» στην απολογία του, για σκοπούς μετριασμούς της ποινής του.

Ο πολυαξιωματούχος και υπερανακυκλωμένος πρόταξε τη συμμετοχή του στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ”’έδωσε περισσότερα απ’ όσα πήρε”.

Ακόμα θυμάμαι την επίκληση ενός τόσο σπουδαίου αγώνα για τον οποίο οποιαδήποτε επίκληση, ειδικά για μετριασμό ποινής αποτελεί το λιγότερο πρόκληση.

Εκείνοι κύριε Χριστόδουλε βίωσαν το αίσθημα της φιλοπατρίας στον ύψιστο βαθμό περνώντας την αγχόνη στο λαιμό.

Ουδέποτε θα περνούσαν ευρώ στο ζωνάρι τους, ή στη σημερινή εποχή, σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό.

Κρατίνος