Η εκτόνωση του συντηρητισμού, στο “Σύμφωνο Συμβίωσης”

Τον άκρατο συντηρητισμό τους επέδειξαν στη συνεδρία για το επίμαχο νομοσχέδιο του Συμφώνου συμβίωσης το οποίο τελικά ίσως μετονομασθεί σε Πολιτική Ένωση, οι βουλευτές Αριστοτέλης Μισός, Πανίκος Σταυριανός και Αντρέας Θεμιστοκλέους.

Με ρατσιστικές αναφορές και έντονο ύφος, η ανταρσία κορυφώθηκε σε μια συνέδρια που σημαδεύτηκε με διαπληκτισμούς, φραστικές αντιπαραθέσεις και διακοπή της συζήτησης αρκετές φορές λόγω της οχληρίας και των υψηλών τόνων.

Το να διατυπώνεις τη διαφορετική σου άποψη και να εκφράζεις διαφωνία σε κάτι που ήδη προωθείται, είναι σεβαστό. Το να επιχειρείς να επιβάλεις την άποψη σου όμως με προσβλητικούς όρους, διακόπτοντας τοποθετήσεις άλλων, επικρίνοντας τους για όσα επιχειρηματολογούν είναι απλά απαράδεκτο.

Μόνο κοινοβουλευτικό επίπεδο δε θύμιζε το σκηνικό στην κοινή συνεδρία των επιτροπών Νομικών και Εσωτερικών. Μάλιστα η αναφορά του κυρίου Μισού, ότι κάποιοι πήγαιναν “κρυφίως” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στο υπουργείο Εσωτερικών για να καταρτίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο, ανέβασε τους τόνους.

Προηγήθηκε ή όχι, δουλειά ενός ολόκληρου χρόνου με τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου από κάθε κόμμα; Ακόμη και δίκιο να έχουν οι διαφωνούντες με τον τρόπο που φωνασκούν όχι μόνο δεν μπορεί να τους παρακολουθήσει κανείς, αλλά μόνο το μίσος διακρίνεται προς της διαφορετικότητα.

Είναι απαίτηση της κοινωνίας κύριοι, να μην υπάρχουν διακρίσεις. Με ή χωρίς νόμο, οι άνθρωποι έξω από τα καλούπια και τις ταμπέλες που εσείς τους βάζετε, ζουν όπως γουστάρουν και είναι κι ευτυχισμένοι.

Είναι καθήκον σας να επιφέρετε εκείνες τις τροπολογίες που θα βελτιώσουν το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά είναι και δικαίωμα των πολιτών να έχουν εκείνη την επιλογή του Συμφώνου συμβίωσης, φτάνει μα τους διασφαλίζει και να τους ρυθμίζει τα διαδικαστικά μιας συνύπαρξης.

Αφήστε κατά μέρος τις φωνασκίες και την παντός είδους επανάσταση και αφουγκραστείτε τα μηνύματα των καιρών.