Η «δημοκρατική» δυσκολία του ΑΚΕΛ και η εκλογική ασυμμετρία

Η νέα εκδοχή της απόλυτης Δημοκρατίας, όπως μας την προτείνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, με το εκλογικό μέτρο να ανεβαίνει στο 5%, προκαλεί βραχυκύκλωμα στο ΑΚΕΛ.

Τα επιχειρήματα που ακούστηκαν είναι πολλά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, πέφτει στην πλευρά του ΑΚΕΛ, το οποίο θα πρέπει να «μοιράσει το πάπλωμα» με το ΔΗΣΥ, που πρόλαβε και έριξε τη βόμβα.

Πως θα μπορέσει το ΑΚΕΛ της Δημοκρατίας να πείσει ότι το ΝΑΙ που θα πει στην αύξηση του εκλογικού μέτρου (άντε και με μια έκπτωση), δηλαδή περίπου στο 4%, ότι πρόκειται για το καλό της Δημοκρατίας και του λαού, για να εκπροσωπούνται όλοι στη Βουλή;

Όλοι γνωρίζουν ότι στην τηλεδημοκρατία μας υπάρχει διάκριση εξουσιών, έχουμε προεδρική και όχι κοινοβουλευτική Δημοκρατία και η πολιτική σταθερότητα εξαρτάται από την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Σε αυτή, λοιπόν, την τηλεδημοκρατία κύριοι του ΑΚΕΛ, με την αόρατη «τέταρτη εξουσία», που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, αντί να προσφέρετε υπηρεσία για την καλύτερη λειτουργία της με τη συνδρομή σας, θα την κάνετε πιο δύσκολη, πιο περίπλοκη και λιγότερο αντιπροσωπευτική.

Φήμη