Η Αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα παράνομων στοιχημάτων με δραστηριότητα πολλών εκατομμυρίων

Οι Έρευνες της Αστυνομίας έβγαλαν λαβράκι. Εντοπίστηκε και εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομου τζόγου. Συντονισμένες έρευνες σε τρία υποστατικά και οικίες, στη Λευκωσία, διενήργησαν χθες μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο επιχείρησης για καταπολέμηση των αδικημάτων παροχής υπηρεσιών στοιχήματος χωρίς άδεια και παροχής υπηρεσιών για διεξαγωγή στοιχήματος μέσω ανταλλακτηρίου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα τετράδιο σημειώσεων και μια εξωτερική μνήμη ηλεκτρονικού υπολογιστή.

 Ακολούθησε έρευνα στην οικία 48χρονου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Η τρίτη έρευνα διενεργήθηκε σε διαμέρισμα, ιδιοκτησία του 46χρονου και του 48χρονου. Εντός του διαμερίσματος, εντοπίστηκε ο 48χρονος, να βρίσκεται μπροστά από ηλεκτρονικό υπολογιστή και να διαχειρίζεται συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, ο 48χρονος φέρεται να παρείχε τη δυνατότητα σε αντιπροσώπους του, στην Κύπρο και το εξωτερικό, να δέχονται στοίχημα από διάφορους παίκτες, στους οποίους οι αντιπρόσωποι παραχωρούσαν κωδικούς πρόσβασης.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή, φαίνεται ότι τα συνολικά στοιχήματα που δέχθηκαν κατά τα έτη 2014 με 2016, ξεπερνούν το ποσό των €15,000,000. Ως τεκμήρια, κατασχέθηκαν από το διαμέρισμα αριθμός εγγράφων και σημειώσεων και τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ο 46χρονος και ο 48χρονος, οδηγήθηκαν στο ΤΑΕ Λευκωσίας, όπου ανακρίθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι, εν αναμονή της δικανικής εξέτασης επί των τεκμηρίων.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.