Η απολογία του Χαϊκάλη για την off shore στην Κύπρο – Τι του ζήτησε ο Πάνος Καμμένος

«Η εταιρία δεν μου ανήκει, δεν είναι δική μου, είχα απλώς μια συμφωνία εκπροσώπησης» υποστήριξε ο Παύλος Χαϊκάλης σε συνέντευξη Τύπου… απολογούμενος για την εταιρία offshore που φέρεται να έχει αποκρύψει.

«Δεν μιλάμε για κυπριακή offshore αλλά για ευρωπαϊκή εταιρία, δεν υπάρχει ο όρος κυπριακή offshore» υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας που πίσω από αυτή την υπόθεση βλέπει ακόμα μια προσπάθεια να πλήξουν τον ίδιο: «Είμαι στόχος αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Θα καταθέσω τα στοιχεία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής εφόσον μου ζητηθεί», είπε ακόμα ο ίδιος.

Η Κύπρος είναι στην ΕΕ, άρα μιλάμε για «inshore» εταιρία και όχι «offshore», τόνισε ο Παύλος Χαϊκάλης και εξήγησε: «Δεν με ενδιέφερε όταν τέθηκε το θέμα, γιατί δεν είχα off shore. Με ρώτησαν αν έχω off shore και για το πόθεν έσχες… Αν είχα εταιρία στη Γερμανία θα έλεγαν τίποτα»; Το 2008 σκέφτηκα έναν τρόπο να αξιοποιήσω το καλλιτεχνικό μου κεφάλαιο στην αγορά της Κύπρου, είπε εξηγώντας πώς ξεκίνησε όλη η υπόθεση και επανέλαβε πως δεν είναι «μέτοχος της εταιρίας, ούτε διοικητικό μέλος, ούτε ιδιοκτήτης», αλλά ότι απλώς είχε «συμφωνία εκπροσώπησης με αυτή την εταιρία που λειτουργούσε σαν ατζέντης».

Ο κύριος Χαϊκάλης υποστήριξε ακόμα ότι οι απολαβές που είχε έχουν φορολογηθεί, ότι υπάρχουν τα παραστατικά, αλλά και ότι τα στοιχεία έχουν ελεγχθεί και «δεν βρέθηκε παρατυπία». Όσον αφορά στο πόθεν έσχες του 2011 όπου δεν υπάρχει η εταιρία, ο κύριος Χαϊκάλης υποστήριξε ότι δεν την δήλωσε γιατί δεν είχε κανένα εισόδημα.

Κουίκ: Ο Χαϊκάλης έχει 24 ώρες για να αποδείξει όσα δηλώνει για την οff shore εταιρεία

Το θέμα με την off shore εταιρεία του Παύλου Χαϊκάλη συνταράσσει τους ΑΝΕΛ και σίγουρα δεν μπορεί να υποβαθμιστεί όπως επιθυμεί ο γνωστός ηθοποιός.

Μάλιστα, ο επικεφαλής Επιτροπής Επικοινωνίας των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ απάντησε στις αιτήσεις του κ. Χαϊκάλη λέγοντας πως: επειδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θέλουν να τους βαραίνει καμία σκιά, ενημερώθηκα ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος θα τον καλέσει σήμερα στο γραφείο του και θα του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά»

«Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη» είπε ο κ.Κουίκ, ο οποίος ερωτηθείς για το τι έγγραφα εννοεί, απάντησε:

«Υποθέτω φορολογική δήλωση, πόθεν έσχες, το καταστατικό – ιδιοκτησιακό καθεστώς της κυπριακής εταιρίας…».

«Δεν υπάρχουν, από και για κανέναν, περιθώρια για κάτι το διαφορετικό. Να επαναλάβω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν διαφάνεια και όχι σκιές, πόσω μάλλον στο εσωτερικό τους.  Δίνουν ανελέητο αγώνα εναντίον όσων τους λασπολογούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχονται την συγκάλυψη και ότι αν χρειαστεί δεν παίρνουν τις αυτονόητες προβλεπόμενες αποφάσεις τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κουίκ.