Η απάντηση της κυβέρνησης για την αύξηση της αντιμισθίας των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών

Σε γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα και προς αποκατάσταση της αλήθειας, η Κυβέρνηση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ούτε είχε ενώπιον του ούτε αποφάσισε την αύξηση της αντιμισθίας των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών.

Το έγγραφο που παρουσιάζεται στο εν λόγω δημοσίευμα αποτελεί προσχέδιο πρότασης που ωστόσο ουδέποτε τέθηκε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αυτό που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο ήταν η αύξηση της αντιμισθίας των μελών της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου και αυτό επειδή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, λόγω της μη επαρκούς στελέχωσης της, αφιερώνουν πάρα πολλές ώρες για τη διεκπεραίωση των εργασιών τους στην Εταιρεία.

Επιπρόσθετα, το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών να μελετήσει το θέμα της αντιμισθίας των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών.»