Η απάντηση της αστυνομίας σε άρθρο της ιστοσελίδας μας με τίτλο «Έρχονται εξώδικα με τη σέσουλα το Τριήμερο»

Απάντηση έδωσε η Αστυνομία σε άρθρο της ιστοσελίδας μας που δημοσιεύθηκε στις 15 Αυγούστου με τίτλο “Έρχονται εξώδικα με τη σέσουλα το τριήμερο!”.

Όπως αναφέρει στην απάντηση της η Αστυνομία “η εφαρμογή των εντατικών μέτρων που λήφθηκαν κατά το τριήμερο 14-17/8/20415, ήταν πρόσθετα με τις εκστρατείες και τις δράσεις που γίνονται για την πρόληψη του εγκλήματος και των οδικών τροχαίων συγκρούσεων. Στόχος και προσπάθεια της Αστυνομίας είναι πάντοτε η ασφάλεια, η εξυπηρέτηση των πολιτών και η διευκόλυνση του κοινού κατά τις διακινήσεις του.

Όσον αφορά, ότι εργάστηκαν περισσότεροι από 300 αστυνομικοί (όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα), σε καμιά περίπτωση δεν έγινε αναφορά στις δηλώσεις του Εκπρόσωπου της Αστυνομίας για αριθμό μελών που θα εργάζονταν το τριήμερο. Επιπρόσθετα, να σημειωθεί ότι εργάστηκαν τα μέλη σύμφωνα με το κανονικό ωράριο υπηρεσίας τους στο πλαίσιο της εφαρμογής των διαταγών επιχειρήσεων που ετοιμάστηκαν σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τον ισχυρισμό που αναφέρεται στο δημοσίευμα, ότι γίνονται καταγγελίες για κάθε παράβαση, αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της διεξαγωγής τροχαίων ελέγχων, γίνονται καταγγελίες για τις κυριότερες αιτίες των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας και χωρίς κράνος. Ακόμα, σημειώνεται ότι τα μέλη μας προβαίνουν σε παρατηρήσεις ή προειδοποιήσεις, ανάλογα με την παράβαση και στο πλαίσιο της χρονικής περιόδου 1/1/2015 έως 30/7/2015, έγιναν 29,898 παρατηρήσεις και 3,814 προειδοποιήσεις.

Σχετικά με το σημείο στο δημοσίευμα σας, ότι οι προειδοποιήσεις της Αστυνομίας για πρόληψη για τις διαρρήξεις και τις κλοπές είναι μόνο για το τριήμερο, πληροφορείστε ότι, αυτή τη χρονική περίοδο έχουν εντατικοποιηθεί τα μέτρα που ήδη λαμβάνονται, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών. Περαιτέρω και για απόδειξη των στοχευμένων εκστρατειών που έγιναν στο παρελθόν, είναι τα δελτία τύπου που εκδίδονται και αναφέρονται στα αποτελέσματα των εκστρατειών και των ελέγχων για την πρόληψη του εγκλήματος.

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα πρόσφατα δελτία τύπου – δελτίο αρ. 1 ημερ. 19/7/2015, δελτίο αρ. 3 ημερ. 26/7/2015, δελτίο αρ. 2 ημερ. 1/8/2015 και δελτίο αρ. 2 ημερ. 9/8/2015, στα οποία υπάρχουν τα αποτελέσματα των συντονισμένων εκστρατειών στο πλαίσιο της αντιεγκληματικής δράσης, για τα οποία κάποια έχουν δημοσιευτεί και στο «Αποκάλυψη».

Συγκεκριμένα δημοσιεύτηκαν στις 10/8/2015 με τίτλο «Παντού η Αστυνομία – Εκατοντάδες έλεγχοι, στις 19/7/2015 «Ήταν παντού- Εκατοντάδες καταγγελίες για σωρεία αδικημάτων» και στις  25/7/2015 “Επιχειρήσεις στην Πάφο για πρόληψη της εγκληματικότητας.”