Ηφαίστειο η Κωνσταντινούπολη – τρίτη μέρα συγκρούσεων

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σε μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης, έπειτα από τον θάνατο μιας ακτιβίστριας της άκρας αριστεράς που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας εφόδου της αστυνομίας, μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σήμερα το μεσημέρι οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού υπό πίεση και πλαστικών σφαιρών με στόχο να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στη συνοικία Γκαζί, στο βόρειο τμήμα της πόλης, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του θύματος, που ανήκε στη μειονότητα των Αλεβιτών.

Εκατοντάδες διαδηλωτές απάντησαν εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ έστησαν οδοφράγματα στη μέση των δρόμων. Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν μέχρι αυτήν την ώρα, σύμφωνα με τον φωτοειδησεογράφο.

Η τουρκική αστυνομία έχει προχωρήσει από την Παρασκευή σε εκατοντάδες συλλήψεις μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), φερόμενων μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και στελεχών της άκρας αριστεράς. Τουλάχιστον 600 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό.

Πηγή:ΑΠΕ