Ηταν ένας Φούλης “γάτος πονηρός”…

Η αρχηγική εμφάνιση του Αβέρωφ Νεοφύτου στο βήμα του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος, παρέπεμπε σε προεκλογική περίοδο και μάλιστα προεδρικών εκλογών. Η μία και πλέον ώρα διάρκειας ομιλία του είχε απ’ όλα.

Από σκληρές απαντήσεις στην αντιπολίτευση και έντονη κριτική στην προηγούμενη διακυβέρνηση, όπως θα άρμοζε σε ένα κυβερνών κόμμα, μέχρι και “γλυκόλογα” και παραινέσεις προς υπουργούς της νυν κυβέρνησης που δεν είναι άλλοι, από σπλάχνα του ΔΗΣΥ και της μακρόχρονης ιστορίας της παράταξης.

Ακούσαμε ένα Αβέρωφ Νεοφύτου για πρώτη ίσως φορά να υψώνει τη φωνή του με υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Αναστασιάδη, για την επιστροφή στις αγορές, για τις μεταρρυθμίσεις που άργησαν να γίνουν, αλλά κυρίως είδαμε ένα Αβέρωφ Νεοφύτου, να καρπούται του κάθε χειρισμού που είχε καλά αποτελέσματα κυρίως προς όφελος των πολιτών.

Μια συνεδρία που πραγματοποιήθηκε υπό νέες, πιο γόνιμες και ελπιδοφόρες συνθήκες όπως ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, για την οικονομία και το εθνικό ζήτημα.

Διερωτάται κανείς που οφείλεται αυτή η στροφή του Αβέρωφ Νεοφύτου. Ήταν εμφανής η αποστασιοποίηση του στους πρώτους δώδεκα μήνες της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, προκειμένου να μην επωμιστεί το κόστος πιθανής αποτυχίας.

Ήταν πέρα από εμφανείς οι σκόπελοι που προέβαλε ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε αρκετά κυβερνητικά νομοσχέδια, προκειμένου να μην ψηφιστούν. Η ταύτιση Αβέρωφ Νεοφύτου με το Νικόλα Παπαδόπουλο σε νομοσχέδια που αφορούσαν συγκεκριμένα ζητήματα και ήταν αντίθετα στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Όλοι θυμούνται και διερωτούντο αν ο Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε αντιπολίτευση όταν επέκρινε και διαφωνούσε με χειρισμούς του Χάρη Γεωργιάδη, οι οποίοι εκ των υστέρων αποδείχθηκαν σοφοί. Για να μη ξεχνούμε και τα πρόσφατα νομοσχέδια του υπουργού Εσωτερικών, που βρήκαν απέναντι τον Πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν ήταν τυχαίες οι εκκλήσεις, αναφορές και τα εύσημα του Αβέρωφ Νεοφύτου προς τους Χάρη Γεωργιάδη και Σωκράτη Χάσικο, αφού είναι τα δύο ονόματα που κατά τις φήμες και τα στελέχη της παράταξης, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το πηδάλιο του κόμματος.

Πολύ καλά τα θέλω και τα δεν θέλω σας κύριε Αβέρωφ Νεοφύτου, στη μακρόσυρτη ομιλία σας, αλλά μερίδιο ευθύνης γι αυτά που βιώνει σήμερα ο κάθε πολίτης φέρετε κι εσείς, είτε ήσασταν κυβέρνηση, είτε αντιπολίτευση. Κι εσείς θα κριθείτε από το λαό γι αυτό αφήστε τις πονηριές, τα επικοινωνιακά τρικ και τις υπεκφυγές και δουλέψετε σκληρά για ένα καλύτερο αύριο.

Ανοίξετε παράθυρο ελπίδας για όλους και όχι επιλεκτικά. Αφήστε κατά μέρος τις προσωπικές φιλοδοξίες και φροντίστε για την αποκατάσταση των παραπόνων στους κόλπους της παράταξης. Κι αν δεν φοβάστε για την όποια πρόσκαιρη αμφισβήτηση, εδώ είμαστε να σας δικαιώσουμε εκ του αποτελέσματος.

Χάρυβδη