“Ηρωική” αγανάκτηση…

Κρατικός εμπαιγμός σε ανάπηρους πολέμου

“Κούρεμα” των χρημάτων για την προμήθεια τεχνητών μελών

Με γενικόλογες απαντήσεις, αερολογίες και δηλώσεις για το θεαθήναι, τα μέλη της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής επανήλθαν σήμερα, μετά από μήνες, στο θέμα των προβλημάτων των αναπήρων πολέμου, που εδώ και 41 χρόνια ταλαιπωρούνται τόσο από σωματικά, όσο και από ψυχολογικά τραύματα, μετά τις μάχες για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας

Η πολιτεία εθελοτυφλεί απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και ξεχνά ότι οι ανάπηροι πολέμου είναι ήρωες εν ζωή.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο το γεγονός ότι 41 χρόνια, μετά από την τουρκική εισβολή, η πολιτεία δεν έχει αποδώσει ακόμα τιμές σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι υπερασπίστηκαν την ακεραιότητα της.

Σε αυτούς τους ανθρώπους η πολιτεία οφείλει ευγνωμοσύνη και όχι απαξιωτική συμπεριφορά, η οποία προσβάλλει την αξιοπρέπεια τους.

Η εταιρεία, που προμηθεύει με τεχνητά μέλη τους αναπήρους, οι οποίοι έχασαν μέλη του σώματος τους, αρνείται τη συνέχιση της προμήθειας, διότι το κράτος δεν τηρεί την υποχρέωση του και της οφείλει χρήματα εδώ και καιρό.

Δεν είναι δυνατόν να χρειάζεται άμεσα αλλαγή το τεχνητό μάτι αναπήρου και οι υπηρεσίες του κράτους να του λένε ότι θα πρέπει να περάσει από ιατροσυμβούλιο σε 6 μήνες, για να εγκριθεί ή όχι η αλλαγή.

Αυτοί οι άνθρωποι επιβάλλεται:

Να εξαιρεθούν από τους όρους του μνημονίου, που προνοεί να αγοράζουν μόνοι τους τα φάρμακα, για τις θεραπείες τους.

Να εξαιρεθούν από την υποβολή αίτησης, για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Επιτέλους Κύριοι βουλευτές, όποιου χρώματος και αν είστε, πάψτε να κοροϊδεύετε αυτούς τους ανθρώπους και ακούστε την κραυγή απόγνωσής τους.

Φήμη