ΗΠΑ: Θαλάσσιος Λέοντας πήγε να… δειπνήσει σε εστιατόριο!

Όποιος έχει δουλέψει σε εστιατόριο, σίγουρα έχει να διηγηθεί περίεργες ιστορίες για παράξενους πελάτες ή περιστατικά που φτάνουν στα… άκρα.

Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, σε εστιατόριο του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ, μάλλον θα έχουν να διηγούνται ένα μοναδικό περιστατικό. Σίγουρα, ένας… θαλάσσιος λέοντας και δη… μωρό, δεν αποτελεί και τον πλέον συνηθισμένο… πελάτη!

Ωστόσο συνέβη και προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση στην παραλία του Σαν Ντιέγκο. Το κρύο «ανάγκασε» έναν αριθμό από μικρούς θαλάσσιους λέοντες, να αναζητήσουν μία πιο… ζεστή γωνιά, καθώς ο τόπος διαμονής τους… δεν πρόσφερε τα… απαραίτητα! Ξεκίνησαν, λοιπόν, την αναζήτηση, όταν βρήκαν την πόρτα του εστιατορίου ανοικτή, μπήκαν μέσα και… στρογγυλοκάθισαν στους καναπέδες των τραπεζιών του!

Το μόλις οκτώ μηνών θηλυκό, το οποίο απαθανάτισαν με τη φωτογραφική τους κάμερα οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι, παρέμεινε στο εστιατόριο του Σαν Ντιέγκο ολόκληρη τη νύχτα και το πρωί μεταφέρθηκε από τους ειδικούς τους SeaWorld του Σαν Ντιέγκο, σε ένα πιο… οικείο για το είδος του μέρος.

Ο μόλις οκτώ μηνών θαλάσσιος λέοντας απολαμβάνει τον αναπαυτικό καναπέ

«Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα από το εστιατόριο Matine Room, της La Jolla, από το οποίο ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει ένας θαλάσσιος λέοντας σε ένα από τα τραπέζια. Μας έστειλαν και εικόνες, οι οποίες μας εξέπληξαν, βλέποντας το μωρό θαλάσσιο λέοντα να περνά τη νύχτα του μέσα στο εστιατόριο», δήλωσε ένας από τους υπεύθυνους του θαλάσσιου πάρκου του Σαν Ντιέγκο.

Όπως εξήγησαν οι ειδικοί, οι πληθυσμοί των θαλάσσιων λεόντων έχουν επηρεαστεί σημαντικά από το φαινόμενο Ελ Νίνιο και έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους, με αποτέλεσμα να αλλάζουν συνήθειες.

Ο θαλάσσιος λέοντας μεταφέρεται στο πάρκο

Πηγή:protothema.gr