Ηλεκτρικά ποδήλατα, μάστιγα στις τουριστικές περιοχές

Είπαμε ότι είναι ωραία τα ποδήλατα, γυμνάζεσαι και είναι και οικολογικά. Όμως αυτό που συμβαίνει στις τουριστικές περιοχές δεν περιγράφεται.

Το νέο φρούτο της εποχής. Γεμίσανε τα πεζοδρόμια με ηλεκτρικά ποδήλατα, κάτι μεταξύ αναπηρικού καθίσματος και ποδηλάτου για να λέμε την αλήθεια.

Παίρνεις τα παιδιά από το χέρι να πας καμιά βόλτα να ξεσκάσεις, και δεν ξέρεις από που θα σου έρθει. Από μπροστά ή από πίσω. Άσε που τρέχουν σαν δαιμονισμένα και έχουν και την απαίτηση να τους κανείς και χώρο να περάσουν.

patinia

Με όρθιους τους αναβάτες ο ένας κοντράρει τον άλλο και όποιον πάρει ο χάρος. Οι περισσότεροι νεαροί και ίσως υπό την επήρεια αλκοόλης.

patinia3

Διερωτώμαι ποια νομοθεσία καλύπτει όλα αυτά τα τροχοφόρα γιατί δεν τα λες ούτε ποδήλατο ούτε μηχανάκι.

Πως και κάτω από ποιες προϋποθέσεις τα ενοικιάζεται σε όλα αυτά τα παιδιά, και γιατί επιτρέπεται να οδηγούν στα πεζοδρόμια; Αν είναι ποδήλατα να οδηγούν στους ποδηλατοδρόμους και αν είναι μηχανάκια στους δρόμους, να φοράνε και κράνος και να απαιτείται άδεια οδήγησης.

patinia5

Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς. Θα θρηνήσουμε κανένα πεζό ή κανένα οδηγό αυτού του περίεργου οχήματος και θα κλαίμε επί ερειπίων για άλλη μια φορά.

Δίκτυς ο Κνώσσιος