Ζητούν και πάλι κυνήγι «αλεπούς» οι Βρετανοί – «Έγκλημα» λένε η παγίδευση αμπελοπουλιών

Έντονο πολιτικό παρασκήνιο αναπτύσσεται και πάλι στη Βρετανία, με σκοπό την απελευθέρωση δια νόμου του κλασικού εθίμου που δεν είναι άλλο από το «κυνήγι της αλεπούς», που απαγορεύτηκε το 2005.

Μετά την μεγάλη ήττα, που δέχτηκε η κυβέρνηση Κάμερον τον περασμένο χρόνο, καθώς δεν κατάφερε να περάσει σχετική νομοθεσία, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε, φαίνεται ότι οι λάτρεις των παραδόσεων επιμένουν διακαώς στην επιστροφή δια νόμου του γνωστού παγκοσμίως «κυνήγι της αλεπούς».

Το βρετανικό «σπορ» παραμένει μια ανοιχτή πληγή στο θυμικό των φλεγματικών Άγγλων. Ιδίως των πιο εύπορων και συντηρητικών από αυτούς που επιθυμούν την επιστροφή του παραδοσιακού αυτού γεγονότος .

Αντιπροσωπεία των υποστηρικτών του συγκεκριμένου αιτήματος, επισκέφθηκε τον Ντειβίντ Κάμερον και ζήτησε επιτακτικά να θέσει και πάλι το θέμα γνωρίζοντας ότι οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της κατάργησης της απαγόρευσης ανήκουν στο κόμμα του Πρωθυπουργού και ευελπιστώντας σ’ αυτό.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην αντιπροσωπεία, η οποία θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία της, ανέφερε στους υποστηρικτές του πατροπαράδοτου βρετανικού εθίμου ότι δυνατόν να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα, συνεπεία του αγώνα που καταβάλει η Ευρώπη και βρίσκει σύμφωνη και την Βρετανία, για την απαγόρευση παγίδευσης διαφόρων πουλιών, φέροντας ως παράδειγμα τα αμπελοπούλια στην Κύπρο.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν απέκλεισε το θέμα να τεθεί και πάλι σε ψηφοφορία στα αρμόδια όργανα του κράτους, αφού όπως έχει δηλώσει πολλές φορές, «θέλει το κυνήγι της αλεπούς να νομιμοποιηθεί» και πως «οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την ελευθερία να κυνηγήσουν».
Πάντως, η κοινή γνώμη σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, παραμένει σταθερά αντίθετη στην απελευθέρωση του κυνηγιού της αλεπούς , με το 74% των ερωτηθέντων να μην επιθυμούν να αλλάξει η υπάρχουσα νομοθεσία.

Φήμη