Ζέτα: Δίπλα στην τρίτη ηλικία η Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει με όλες της τις δυνάμεις να σταθεί δίπλα στην τρίτη ηλικία και τα προβλήματά που αντιμετωπίζει, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, μετά από συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πρεσβυτέρων Άνν Χέρμανς, η οποία επισκέπτεται την Κύπρο.

Για ανταλλαγή εμπειριών σε ό,τι αφορά την ενεργό γήρανση αλλά και τη φροντίδα ηλικιωμένων με στόχο ένα κοινό μέλλον στην Ευρώπη, έκανε λόγο στις δηλώσεις της η κ. Χέρμανς.

«Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση», ανέφερε η κ. Αιμιλιανίδου, προσθέτοντας ότι «συζητήσαμε τα θέματα της τρίτης ηλικίας, τα προβλήματα».

Ως Υπουργείο, είπε, «ως Κυβέρνηση, στεκόμαστε δίπλα στα θέματα που απασχολούν την τρίτη ηλικία».

Θα είμαστε δίπλα τους, ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να παρέχουμε φροντίδα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Από την πλευρά της η κ. Χέρμανς εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται στην Κύπρο για να μοιραστεί τις φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πρεσβυτέρων για το μέλλον.

Γιατί, ανέφερε, «η ενεργός γήρανση, το να είμαστε ενεργοί πολίτες, σημαίνει ότι εργαζόμαστε για να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέλλον, στην Κύπρο και ολόκληρη την Ευρώπη».

Γι’ αυτό, πρόσθεσε η κ. Χέρμανς είναι πάντοτε χαρά μου να να έχω νέες συναντήσεις και να μοιράζομαι εμπειρίες στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων ανθρώπων έτσι ώστε να καταστεί εφικτό ένα κοινό μέλλον στην Ευρώπη».

Πηγή: ΚΥΠΕ