Ενισχύεται η εναέρια πυρόσβεση- Πανέτοιμα για δράση δυο Kamov 32

Aπό τα μέσα Μαΐου θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Πάφου τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου KAMOV που εκμισθώνει τα τελευταία χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με τον επαρχιακό υπεύθυνο των Πυροσβεστικών Σταθμών Πάφου, Σπύρο Παπαμιχαήλ.
Ο κ. Παπαμιχαήλ υπενθύμισε ότι πέραν των KAMOV η Κυπριακή Δημοκρατία διαθέτει άλλα τέσσερα πτητικά μέσα, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, και δύο ελικόπτερα ένα της Αστυνομίας και ένα της Εθνικής Φρουράς που μπορούν να φέρουν πυροσβεστικούς κάδους για κατάσβεση πυρκαγιών υπαίθρου.
Είπε ακόμη πως υπάρχουν συμφωνίες με τις βρετανικές Βάσεις με βάση τις οποίες όποτε παραστεί ανάγκη ελικόπτερα των Βάσεων χρησιμοποιούνται στην κατάσβεση πυρκαγιών.
Ο κ. Παπαμιχαήλ εκτίμησε ότι η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της πολυομβρίας που προηγήθηκε και της συνεπακόλουθης πυκνής βλάστησης που υπάρχει στην ύπαιθρο.
Από σήμερα αναμένεται η πρόσληψη 27 περίπου έκτακτων δασοπυροσβεστών στην Επαρχία Πάφου που θα καλύψουν ένα τεράστιο κενό όπως ανέφερε με δεδομένο ότι και στην πυροσβεστική υπηρεσία λόγω πρόωρων αφυπηρετήσεων και λόγο μορατόριουμ στις προλήψεις υπάρχουν αυτή την στιγμή πέραν των 20 κενών θέσεων μόνο στην Επαρχία Πάφου.
Σε παγκύπριο επίπεδο η Κυπριακή Πολιτεία έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 97 δασοπυροσβεστών και αναμένεται συνολικά να προσληφθούν 160 οι οποίοι θα απασχοληθούν για πυρκαγιές υπαίθρου.
Ο κ. Παπαμιχαήλ αναφέρθηκε  με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και στην εβδομάδα πυρασφάλειας 20–26 με σύνθημα «η πρόληψη είναι ευθύνη όλων μας» και ανακοίνωσε ότι στις 25 Απριλίου θα γίνει η τελετή λήψης από τις 11:00-13:00 στο Kings Avenue Μall.
Η τελετή θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων -όπως είπε- άσκηση πυρόσβεσης με τη χρήση πυροσβεστήρα, παρουσίαση πυροσβεστικών οχημάτων και εξοπλισμού, παρουσίαση πυροσβεστικών εξαρτημάτων, ζωντανή μετάδοση της εκπομπής του ΡΙΚ «Παιδιά στον αέρα», ζωγραφική προσώπου και μπαλονοκατασκευές, θα διατεθούν δωρεάν πυροσβεστήρες και δώρα στα παιδιά και η είσοδος στον παιδότοπο θα είναι επιχορηγημένη από 5 σε 3 ευρώ.
Η όλη εκδήλωση διοργανώνεται από την Πυροσβεστική για 19η χρονιά, κατέληξε.Πηγή: ΚΥΠΕ