Ε ρε κατακτημένη Ελλάδα…

Δεν είναι να απορεί κανείς για την κατάντια της Ελλάδας. Όταν ο τότε υπουργός οικονομικών της χώρας, Γιανης Βαρουφάκης, πήγε στο Eurogroup χωρίς των φάκελο της διαπραγμάτευσης, ε πως να δει άσπρη μέρα αυτή η χώρα;
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα» ο κύριος Βαρουφακης πήγε στο Eurogroup στην Ρίγα τον περασμένο Απρίλιο, με άδεια χέρια. Φτάνοντας διαπίστωσε ότι του έλειπε ο φάκελος της διαπραγμάτευσης, δηλαδή, ο φάκελος που περιείχε τις ελληνικές θέσεις που θα μετέφερε στους ομολόγους τους.
Τόση ήταν η έγνοια του για το μέλλον της χώρας του, που άφησε τον φάκελο στην Αθήνα, και έτρεχε εκ των υστέρων να του τον στείλουν.
Τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο απλά καθώς η απάντηση που πήραν οι συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν πως «θέλει τρεις μέρες με το ταχυδρομείο και στον προϋπολογισμό έχουν κοπεί τα κονδύλια για ταχυμεταφορές. Για να πάρουμε το ΟΚ για έκτακτη ταχυμεταφορά απαιτούνται επίσης τρεις μέρες.
Αντίγραφο του φάκελου φυσικά δεν υπήρχε σε κανέναν υπολογιστή και έτσι ήταν δύσκολο να σταλεί ακόμα και με e-mail, ενώ η λύση βρέθηκε όταν κάποιος από το υπουργείο βρήκε έναν γνωστό στα ΕΛΤΑ (Ελληνικά ταχυδρομεία) και με 168 ευρώ κατάφερε και έστειλε το φάκελο στη Ρίγα.
Ε ρε κατακτημένη Ελλάδα… Όταν οι πολιτικοί σου συμπεριφέρονται με ανευθυνότητα μεγατόνων, πια θα πρέπει μα είναι η αντιμετώπιση των απλών πολιτών έναντι σε αυτό το κράτος;

Είναι φορές που αναρωτιέμαι
Πως τους αντέχω και ακόμα κρατιέμαι.
Η πολιτεία δεν υπάρχει,
Και η παιδεία φωτιές ανάβει.

Όνειρο είχαν οι πρόγονοί μας,
Να είναι πρώτη η φωνή μας.
Μα μίση και πάθη αυτά κυβερνούν.
Τον κόσμο μας βλέπουν, μαζί μας γελούν .

Θέλουν να γίνουν όλοι σπουδαίοι.
Νομίζουν πως τα ΄χουν και είναι ωραίοι.
Δικαίωμα ψήφου παραχωρούν,
Στα δύσκολά όμως αδιαφορούν.

Και το όνειρο που ΄χαν οι πρόγονοί μας,
Στον άδη βουλιάζει και είναι ντροπή μας.
Μίση και πάθη αυτά κυβερνούν,
Τον κόσμο μας βλέπουν, μαζί μας γελούν.

Δημοσίευση στο stixoi.info: 20-01-2007

Δίκτυς ο Κνώσσιος