Ε.Ν. Παραλιμνίου, οι ιερές Αγελάδες που σφάχτηκαν ο Πάτερ Ηράκλης και το αβέβαιο μέλλον

Άνω κάτω οι Παραλιμνίτες με τη διαιτησία. Πριν μερικά χρόνια και κατά το στάδιο της μάχης ποιος θα γλίτωνε τον υποβιβασμό, οι εκπρόσωποι του Άρη Λεμεσού, ανέφεραν για την Ένωση Νέων Παραλιμνίου ότι συγκαταλέγεται στις ιερές αγελάδες. Σήμερα, φαίνεται οι αγελάδες σφάχτηκαν.

Πέραν των τελευταίων αγώνων που η Ένωση διαμαρτύρεται για συνεχόμενα λάθη της διαιτησίας, το ποτήρι ξεχείλισε μετά το προχθεσινό αγώνα με την Νέα Σαλαμίνα. Οι αντιδράσεις ήσαν άμεσες αλλά και εντονότατες.

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠ αναφέρει τα ακόλουθα:

Το ΔΣ σε συνέχεια των απαράδεκτων διαιτησιών εις βάρος της ομάδας μας και μετά την τραγική και απαράδεκτη διαιτησία του χθεσινού αγώνα με την Νέα Σαλαμίνα αποφάσισε

  • Να καταγγείλει τον διαιτητή του χθεσινού αγώνα Κώστα Ψευδιώτη, για πλημμελή διαιτησία και για σοβαρότατα λάθη εις βάρος της ομάδας μας.
    · Να μην δεχτεί ποτέ ξανά τον συγκεκριμένο διαιτητή να διαιτητεύσει κανένα από τους μελλοντικούς αγώνες της Ένωσης, όσο θα υπάρχει Ένωση. Είναι ανεπιθύμητος.
    · Να καλέσει δημοσιογραφική διάσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη για να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συστηματική εχθρική διαιτησία εις βάρος μας και την εκτεταμένη απώλεια βαθμών από τις διαιτησίες αυτές.
    · Να αποστείλει αναλυτική επιστολή τεκμηριώνοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της ΚΟΠ για το θέμα των σοβαρών διαιτητικών λαθών και της εξ αυτών αλλοίωσης του βαθμολογικού πίνακα.

Οι παράγοντες εκεί στο Παραλίμνι, ετοίμασαν ένα video παρωδία, με το οποίο δείχνουν τα εγκληματικά για αυτούς λάθη της διαιτησίας στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα, το οποίο πραγματικά και φέρνει χαμόγελο αλλά ταυτόχρονα δείχνει το μέγεθος της αδικίας που οι Παραλιμνίτες υπέστησαν.

 

Πέραν των παραγόντων της Παραλιμνίτικης ομάδας, ξέσπασε και το σύμβολο, όπως τον αποκαλούν, της Παραλιμνίτικης κερκίδας ο Πάτερ Ηρακλείδιος, γνωστός ως Πάτερ Ηράκλης, ο οποίος τυγχάνει καθολικής αποδοχής, αγάπης και σεβασμού στο Παραλίμνι. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας, ο πάτερ Ηράκλης δεν χάνει αγώνα της ομάδας και μεταξύ πολλών άλλων, αυτή του η αφοσίωση έχει κερδίσει και τους μικρούς και τους μεγάλους στο Παραλίμνι.

 Iraklis

Πάντως το βέβαιο είναι ότι φαίνεται πως η ΕΝΠ αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια αρκετές δυσκολίες, αφού πρόσφατα για πρώτη φορά στην ιστορία της υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία και ενώ όλοι ήλπιζαν για μια καλύτερη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, εντούτοις χαροπαλεύει από την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σίγουρα και όπως ισχυρίζονται, οι διαιτησία έπαιξε τον ρόλο της, όμως κανένας δεν μπορεί να διαγράψει τις μέτριες εμφανίσεις της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγα τα χρήματα που δαπανήθηκαν από το νυν διοικητικό συμβούλιο για το στήσιμο της ομάδας, αφού μεταξύ άλλων προ-πωλήθηκαν εισιτήρια αρκετών χρόνων, δηλαδή προ-δεσμεύθηκαν και υποθηκεύτηκαν τα μελλοντικά έσοδα του σωματείου, για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες του προϋπολογισμού, ενώ παράλληλα τα χρέη τρέχουν, με απογοητευτική όπως φαίνεται κατάληξη.

Μια από τις ποδοσφαιρομάνες τις Κύπρου χαροπαλεύει και η ευχή μας είναι να καταφέρει να επιβιώσει, αφού προσέφερε στο πρόσφατο αλλά και μακρινό παρεθλόν, στο χώρο του ποδοσφαίρου, αρκετούς αξιόλογους και ποιοτικούς παίκτες.