Εφιάλτης «Τύπου Θ»…

Αυτό που όλοι φοβόμασταν γιγαντώνεται μπροστά μας, μεταμορφώνεται σε τέρας, βγάζει πλοκάμια και είναι έτοιμο να μας κατασπαράξει.

Ο χειρότερος εφιάλτης, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Κύπριου πολίτη, παίρνει σάρκα και οστά και ονομάζεται «Τύπος Θ».

Πρόκειται για τις επιστολές, που αποστέλλουν οι τράπεζες και τα συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα, με τις οποίες προειδοποιούν τους δανειολήπτες, για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων δανείων.

Βάσει των προνοιών του περί μεταβιβάσεων και υποθηκεύσεως ακινήτων νόμου, οποιαδήποτε ειδοποίηση ως προς την παρατηρηθείσα υπερημερία ή απαίτηση για πληρωμή του ενυπόθηκου χρέους, πρέπει να συνοδεύεται από την ειδοποίηση, που αναφέρεται ως Τύπος «θ», στην οποία προειδοποιούνται οι επηρεαζόμενοι πελάτες, ότι αν δεν εξευρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση για το χρέος τους, θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες πώλησης του ενυπόθηκου ακινήτου.

df017d0bbb6fc14f4bd5381d3d7876d962ec03cb1f147f5bb89f70d51f1f9062

Η διαδικασία άρχισε τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο, μέχρι χθες ήταν κοινό μυστικό. Οι επιστολές, που καταφθάνουν στους πολίτες, καθημερινά αυξάνονται.

Χιλιάδες οι επιστολές, χιλιάδες και τα σπίτια που είναι αντιμέτωπα με τον εφιάλτη της εκποίησης.

Διερωτώμαι ποια είναι η ελπίδα των κόκκινων δανείων μετά και από τη λήψη μιας τέτοιας επιστολής.

Ακόμα και ένας δεκάχρονος κατανοεί πλέον πως αν ένα τεράστιο δάνειο δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί, πριν από τη ψήφιση του νόμου για το πλαίσιο αφερεγγυότητας, πως μπορεί να εξυπηρετηθεί τώρα και κάτω από αυτές τις συνθήκες;

Εκτός και αν η αγελάδα του «προβληματικού δανειολήπτη» γεννάει λεφτά και δεν το πήρε χαμπάρι.

Φανταστείτε πως έχετε μια άρρωστη αγελάδα και την κτυπάτε συνεχώς, για να παράγει περισσότερο γάλα. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να την εξασθενίσετε περισσότερο και να μην παράγει καθόλου.

Όπως αποδεικνύεται, η πολιτεία και οι τράπεζες αρνούνται να αποδεχθούν την πραγματικότητα, με την πολιτική των τραπεζών να είναι καταστροφική για τους επηρεαζόμενους.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα και έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα νέου τύπου πραξικόπημα -όχι με τανκς- αλλά μέσω των τραπεζών.

Η αλήθεια είναι μία. Τα κόκκινα δάνεια θα παραμείνουν κόκκινα, όπως το αίμα του βασανισμένου λαού της Κύπρου.

Είναι προφανές πλέον ότι ο Κύπριος πολίτης έπεσε θύμα διεθνούς συνωμοσίας και εκεί πρέπει να εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας. Έπεσε θύμα διεφθαρμένων προδοτικών ηγεσιών. Όμως, όσο και να φωνάζει για το δίκιο του δεν θα ακουστεί ποτέ, γιατί οι τοκογλύφοι ων τραπεζών φωνάζουν πιο δυνατά.

Σε έναν κόσμο, ο οποίος αμφισβητεί πλέον την ηθική “ακεραιότητά” των τραπεζών, δεν αρκούν απλά τα λόγια. Το δίκαιο πρέπει να αποδεικνύεται και αυτό γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο…

Τον τρόπο, που αναγνωρίζει μόνο τον δικαστήριο, είτε σε εθνικό είτε σε διεθνές επίπεδο.

Φήμη