Ευτυχώς! – Μας αποχαιρετά αύριο η αραιή σκόνη – Πότε έρχεται η βροχή

Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να απομακρυνθεί η σκόνη από την ατμόσφαιρα δήλωσε στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο λειτουργός Μετεωρολογίας Παναγιώτης Λίγκης. Όπως εξήγησε, ασθενές δυτικό ρεύμα αέρα σπρώχνει αργά αλλά σταδιακά τη σκόνη προς τα ανατολικά της Κύπρου.

Από αύριο, πρόσθεσε ο κ. Λίγκης, ίσως να υπάρχει πολύ αραιή σκόνη στα ανώτερα επίπεδα της ατμόσφαιρας.

Σε ότι αφορά τη θερμοκρασία είπε ότι από αύριο αναμένεται πτώση κατά τέσσερεις με πέντε βαθμούς ενώ περαιτέρω πτώση ενδέχεται να σημειωθεί και τις επόμενες ημέρες. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις, πρόσθεσε, δεν αποκλείεται από βδομάδας να φέρουν μεμονωμένες βροχές σε κάποιες περιοχές.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, που την Τρίτη δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά. Την Κυριακή η αραιή σκόνη αναμένεται σταδιακά να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Κυριακή και περαιτέρω μικρή πτώση τη Δευτέρα, για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα την Τρίτη.