ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΜΑΛΛΗΚΙΔΗΣ – Υπόθεση ΣΑΠΑ: “Δεν οργάνωσα ομάδα για μίζες αλλά ομολόγησα”

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ) Ευτύχιος Μαλληκίδης απέρριψε ότι ο ίδιος οργάνωσε την ομάδα για τις μίζες, στην υπόθεση ΣΑΠΑ, και είπε πως ομολόγησε γιατί ήταν θέμα συνείδησης για αυτόν, και αισθανόταν πως πρέπει να τιμωρηθεί για ότι έχει κάνει.

Ο κ. Μαλληκίδης μιλούσε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στην Πάφο, όπου καταθέτει σήμερα ως ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας, κατά τη διαδικασία για την υπόθεση του ΣΑΠΑ.

Κατά το έτος 2000 περίπου, είπε ο μάρτυρας, τον κάλεσε στο σπίτι του ένα πρόσωπο το οποίο δεν βρίσκεται τώρα στην ζωή και για λόγους συνείδησης, όπως είπε, δεν θέλει να αναφερθεί στο όνομα του. Εκεί, πρόσθεσε, ήταν και ο τότε Δήμαρχος Φειδίας Σαρίκας και του είπαν ότι γνωρίζουν κάποιον Έλληνα που αντιπροσώπευε μια Γερμανική εταιρεία και θα έκανε προσφορά για την πρώτη φάση του αποχετευτικού της Πάφου, και ότι θα είχε προσωπικό όφελος σε χρήματα αν τους έδιναν την προσφορά.

Όταν ξεκίνησε το έργο, είπε ο Μαλληκίδης, ο ίδιος ταξίδεψε με τον κ. Σαρίκα και το άλλο πρόσωπο στην Αθήνα, όπου, όπως ανέφερε, έλαβαν αρχικά από 20.000 ευρώ. Η συνάντηση, έγινε, είπε με τον Μπάφα σε μια τράπεζα στο Σύνταγμα για να τους δώσει τα χρήματα.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την κυρίως εξέταση του κ. Μαλληκίδη από την κατηγορούσα αρχή.