Ετοιμαστείτε για κάμπινγκ – Αναβαθμίζεται ο κατασκηνωτικός χώρος της Πόλης Χρυσοχούς

Τα οφέλη από την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό του κατασκηνωτικού χώρου θα είναι άμεσα και πολλαπλά, καθώς ο χώρος αυτός διαδραμάτισε και συνεχίζει να διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς, ανέφερε ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως.

Ο κατασκηνωτικός χώρος, συνέχισε, έχει εξελιχθεί σε ένα αγαπημένο προορισμό, φιλοξενώντας τόσο ντόπιους όσο και ξένους επισκέπτες και ειδικά άτομα που αγαπούν το περιβάλλον και την ηρεμία στις διακοπές τους.

Σύμφωνα με τον κ. Οδυσσέως, είναι ένας από τους πλέον χαρισματικούς κατασκηνωτικούς τόπους, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη που, με σωστή διαμόρφωση, μπορεί να συνεχίσει και να αναβαθμίσει το σημαντικό του ρόλο σε ό,τι αφορά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

Τέτοιες αναπτύξεις εκτός από τα πολλαπλά οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη, σημείωσε ο κ. Οδυσσέως, δημιουργούν πρόσθετες θέσεις εργασίας, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει σήμερα ο τόπος, περιορίζοντας και το οξύ πρόβλημα ανεργίας που στη δική μας περιοχή είναι ακόμα πιο έντονο, όπως σημείωσε.

Μετά από μερική τροποποίηση του σχεδιασμού που αφορούσε τις εγκαταστάσεις που χωροθετήθηκαν μέσα στη ζώνη προστασίας, όπως το Κέντρο αναψυχής, ο χώρος εστίασης, οι χώροι υγιεινής και τα αποδυτήρια για τους λουόμενους έχει εξασφαλιστεί η πολεοδομική άδεια. Ανέφερε επίσης πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού για εξασφάλιση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την εκτέλεση των εργασιών του Master Plan, που έχει ετοιμαστεί σε συνεργασία με τον ΚΟΤ, το Τμήμα Δασών και το Δήμο Πάφου, ο οποίος θα αναλάβει και τη διαχείριση του χώρου.

Παράλληλα, σημείωσε, ο Δήμος καταβάλλει προσπάθειες για συγχρηματοδότηση του έργου από ευρωπαϊκά προγράμματα, κυρίως από το Life, και το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, σε περίπτωση που δεν κριθούν ικανοποιητικές οι προτάσεις που θα υποβληθούν για στρατηγικό επενδυτή.

Ο κ. Οδυσσέως ανέφερε ακόμη πως ο σχεδιασμός και το Master plan προβλέπουν σημαντικές αναβαθμίσεις στον κατασκηνωτικό χώρο, που αφορά τόσο τα σημερινά κτίρια του χώρου υποδοχής, του κέντρου αναψυχής, των χώρων υγιεινής, των ντους, τη δημιουργία με ειδικό υλικό των δρόμων, την αναβάθμιση των υπηρεσιών, τον καθορισμό των περιοχών που θα φιλοξενούν τροχόσπιτα, όπως και οι χώροι των αντίσκηνων, δημιουργία παιχνιδούπολης, τη διαμόρφωση λίμνης για να επιλυθεί και το πρόβλημα των νερών που αναβλύζουν από την πηγή, και μία σειρά από άλλες εργασίες, όπως είπε.

Στόχος μας, κατέληξε, “είναι να καταστήσουμε τον κατασκηνωτικό χώρο πιο ποιοτικό και πιο ελκυστικό”, σημειώνοντας ότι το κόστος υπολογίζεται στο 1,5 εκατομμύρια ευρώ.