Ετοιμάζει νέο τσιμέντωμα το ΑΚΕΛ;

Σε πρόσφατη ομιλία του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, υποστήριξε για άλλη μια φορά πως το ΑΚΕΛ δεν επιθυμεί, για χάριν των διαπραγματεύσεων, να πάμε σε συνομιλίες υπό εκβιασμό, ή κάτω από τουρκικές απειλές, ούτε δέχεται να υποχωρήσουμε από σημαντικά ζητήματα.

Υποστήριξε επίσης, ότι το κόμμα του στηρίζει τη διαδικασία της λύσης και όχι πρόσωπα γιατί ξέρει πάρα πολύ καλά ότι δίχως λύση, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό.

Δίχως λύση, θα έχουμε συνεχή ανασφάλεια και αστάθεια που είναι καταστροφικές συνταγές για μια κοινωνία.

Συμφωνούμε απόλυτα κύριε Κυπριανού και ο Προέδρος της Δημοκρατίας, που τυγχάνει τη δεδομένη στιγμή να είναι ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει να στηριχτεί απ’ όλους, για να έχει τη δύναμη που πρέπει στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της πατρίδας.

Αυτό που με ικανοποιεί επίσης, είναι η δέσμευση σας ότι θα εργαστείτε και θα επιδιώξετε να συμβάλετε για την επίτευξη λύσης.

Έχετε αναφέρει επίσης κύριε Κυπριανού, ότι αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προχωρήσει με συνέπεια, το ΑΚΕΛ δεν έχει καμία αναστολή να στηρίξει τις προσπάθειες και θα συμπλεύσει με τα συμφέροντα του κυπριακού λαού.

Και ερχόμαστε στο δια ταύτα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γνωρίζει πολύ καλά ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σας κύριε Κυπριανού. Τις έχει παραβιάσει;

Θέλετε να είσαστε όπως λέτε, κοινωνοί του τι συζητιέται, να έχετε ρόλο και λόγο για το ποιο θα πρέπει να είναι το πλαίσιο που θα διαμορφωθεί και αν αυτό το πλαίσιο σας ικανοποιεί, τότε θα δώσετε τη στήριξή σας.

Ερωτώ και πάλι. Δεν σας ανησυχεί το ενδεχόμενο να βρεθείτε σε μια σύμπλευση με τον ΔΗΣΥ και απέναντί σας, σε πιθανό δημοψήφισμα, να βρίσκονται όλοι οι άλλοι;

Αυτό που δεν θέλει να δει ο Κυπριακός λαός κύριε Κυπριανού, είναι το ΑΚΕΛ να καραδοκεί, να περιμένει στη γωνία και στο τέλος να πει και πάλι ένα βροντερό όχι, με σκοπό να ξανατσιμεντώσει το ναι.

Aυτή τη φορά πρέπει η απάντηση σας να είναι ξεκάθαρη, διότι μπορεί να μην υπάρξει ποτέ άλλη διαπραγμάτευση.

Θα πρέπει μάλιστα, να στηρίξετε όσο μπορείτε τον πρόεδρο, επειδή θα φέρετε και εσείς τεράστια ευθύνη σε περίπτωση μονιμοποίησης μιας κατάστασης η οποία, με βάση τη φιλοσοφία σας, δεν θα δίδει ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό.

Κρατίνος