Εσείς παπάδες εσείς τατάδες

Την ώρα που η οικονομική κρίση εξακολουθεί να “χτυπά κόκκινο” στον τόπο μας, παρόλο που κάποιοι πολιτικοί ταγοί προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο και ενώ εκατοντάδες συμπολίτες μας προσπαθούν να επιβιώσουν, κάποιοι υπαλληλίσκοι τραπεζών, φαίνεται να ζουν στο δικό τους γυάλινο κόσμο!

Η πιο κάτω ιστορία διαδραματίστηκε την περασμένη Πέμπτη, σε ένα από τα υποκαταστήματα εμπορικής τράπεζας, το όνομα της οποίας κατέχουμε. Ένας πελάτης επισκέπτεται το συγκεκριμένο κατάστημα για να κάνει ανάληψη από το λογαριασμό του. Η υπάλληλος επικοινωνεί αμέσως με κάποιο από τους ανωτέρους της, ο οποίος με τη σειρά του ζητεί να μιλήσει με τον πελάτη. Του λέει ότι έχει ένα υπόλοιπο στο δάνειο που είχε συνάψει ο συγκεκριμένος πελάτης και τον ρωτά γιατί δεν διευθετήθηκε! Όλα αυτά πάνω από το κεφάλι της υπαλλήλου και ενώ περίμεναν αρκετοί πελάτες!

Εν ολίγοις, ο υπάλληλος, ο οποίος φαίνεται να την έχει δει μικρός τσαρίσκος, απαιτούσε από τον πελάτη εξηγήσεις από το τηλέφωνο, ώστε να επιτρέψει στην υπάλληλο να δώσει στον άνθρωπο, χρήματα από τον λογαριασμό του!

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Κύπρο των “Αγρίων”, στην Κύπρο που ο κάθε ένας κάνει του κεφαλιού του και μικρά ανθρωπάκια ταλαιπωρούν και προσβάλλουν συμπολίτες μας, αψηφώντας καλούς τρόπους συμπεριφοράς ,αλλά και νόμους.

Αυτές είναι οι τράπεζες με το “ανθρώπινο” πρόσωπο, αυτή είναι η προσέγγιση κάποιων λειτουργών τραπεζών, που φαίνεται ότι στο δικό τους μικρόκοσμο, δεν τους έχει αγγίξει η οικονομική κρίση!

Την ίδια στιγμή που τα δεινά της Κύπρου, προήλθαν από τα ελλείματα και την κακοδιαχείριση του δημοσίου και των τραπεζών και ενώ πολλοί ιδιώτες έχουν υποστεί μειώσεις 50-70% και κάποιοι άλλοι έχασαν εντελώς τη δουλειά τους ή καταστράφηκαν, στο δημόσιο και στις τράπεζες, οι μειώσεις μισθών ήταν κατά παρασάγγας μικρότερες!

Παρ’ όλα αυτά, στο δημόσιο και στις τράπεζες, κάποιοι συμπεριφέρονται σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτα, ή σαν να κατοικούν σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου οι πολίτες έχουν την τάση να προσποιούνται ότι δεν έχουν χρήματα, ενώ ούτε λέξη για τους πάμπλουτους μεγαλοφειλέτες!