Εργο τέχνης το εσωτερικό ενός ταξί στην Ινδία!(Φώτος-Βίντεο)

Δείτε τι γίνεται όταν η έμπνευση συναντά τη δημιουργικότητα. Τα μουντά ταξί μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης. Κυριολεκτικά.

Οπως στις περισσότερες χώρες του κόσμου έτσι και στη Βομβάη, τα ταξί είναι μουντά και μονότονα, τουλάχιστον στο εσωτερικό τους. Με σκούρες ταπετσαρίες και καλύμματα για να μην λερώνονται, η μόνη πινελιά είναι το κίτρινο χρώμα στο εξωτερικό τους. Οχι πια!

indita

Μια εταιρεία που λέγεται «Taxi Fabric» αποφάσισε να τα αλλάξει ριζικά, ντύνοντας το άχαρο εσωτερικό τους με μια… κοσμική έκρηξη χρωμάτων και σχεδίων!

Το project ξεκίνησε στα τέλη του 2015 και ήδη αρκετοί σχεδιαστές έχουν εργαστεί με 26 καλλιτέχνες της πόλης, μεταμορφώνοντας τα μουντά ταξί σε πολύχρωμες οάσεις.

taxiindi1

Αυτό το project έχει μετατρέψει το εσωτερικό των ταξί σε έργα τέχνης, ενώ εκτός από το να βελτιώνει τη διάθεση των οδηγών και των πελατών τους, έχει δώσει την ευκαιρία σε τοπικούς καλλιτέχνες να διαφημιστούν.

Πλέον, τις δημιουργίες τους θαυμάζουν από κοντά εκατοντάδες άνθρωποι κάθε μέρα.

taxi1

Ξεκίνησαν συνδέοντας τους σχεδιαστές με τους οδηγούς ταξί, μετατρέποντας τα καλύμματα καθισμάτων σε καμβάδες όπου οι νέοι Ινδοί σχεδιαστές αναδεικνύουν το ταλέντο τους και τις ικανότητές τους.

Στο πίσω κάθισμα, κάθε ταξί έχει μια ετικέτα με το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας με τους καλλιτέχνες.

taxi2

Παράλληλα, η εταιρεία Taxi Fabric φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της συνεντεύξεις με όλους τους σχεδιαστές, ως έναν άλλο τρόπο για να προωθήσουν το έργο τους.

taxi3

Το αποτέλεσμα είναι ένα δίκτυο που βοηθάει τους καλλιτέχνες να γίνουν γνωστοί όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για παράδειγμα, το ταξί της επόμενης εικόνας από τον Πακιστανό καλλιτέχνη Samya Arif συμπεριλήφθηκε στο βίντεο κλιπ των Coldplay «Hymn for the Weekend».

Μάλιστα, όταν η εταιρεία παραγωγής των Coldplay πλησίασε την Taxi Fabric και τους πρότεινε την ιδέα για το βίντεο, έπαθαν σοκ! Δεν υπήρχε καλύτερη διαφήμιση.

Δείτε το εδώ.

Η εταιρεία συγκέντρωσε πρόσφατα 12.200 δολάρια από μια καμπάνια στο Kickstarter και στόχος της ομάδας είναι να μεταμορφώσει όλο και περισσότερες καμπίνες ταξί και να προβάλει όλο και περισσότερους νέους σχεδιαστές.

taxi4