Επόμενη κίνηση; Ενας Gay στην Βουλή…Αυτό σας χρειάζεται!

A gay rights activist (L) fights for her rainbow flag against an anti-gay protester during a gay pride event in Saint Petersburg on October 12, 2013. Russian police arrested today in the city of Saint Petersburg several people after clashes erupted between pro- and anti-gay demonstrators. AFP PHOTO / OLGA MALTSEVA (Photo credit should read OLGA MALTSEVA/AFP/Getty Images)

Ο ποντιοπιλατισμός, ο φόβος του «διαφορετικού» η ανασφάλεια σε κάτι νέο, είτε καλό είτε κακό, κάνει ορισμένους εκπροσώπους του λαού, να μη σέβονται ούτε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο ναός της Δημοκρατίας ψήφισε εν τη σοφία του, αφού προηγήθηκαν «Ομηρικοί» καυγάδες, προερχόμενοι αλλά και υποκινούμενοι από φανατικούς μυστακοφόρους.

Η πλειοψηφία των μελών του σώματος, τάχθηκε υπέρ ενός θέματος που δεν θα έπρεπε να συζητείται, διότι με τη συζήτηση δείξαμε πόσες δεκαετίες δημοκρατίας λείπουν από το πολίτευμά μας!

Υπέρ του σεβασμού των δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των πολιτών, δηλαδή του αυτονόητου, τάχθηκε η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής, εγκρίνοντας με 39 ψήφους υπέρ το Σύμφωνο Πολιτικής Συμβίωσης.  Δώδεκα βουλευτές καταψήφισαν και τρεις τήρησαν αποχή.

12305660_566391066845568_1546309982_n

Σημασία όμως, έχει να δούμε κάποιες παραμέτρους που δεικνύουν ευθυνοφοβία, λαϊκισμό και δεν θα επεκταθώ.

Το ΔΗΚΟ τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της ψήφισης, αλλά ψήφισαν μόνο ο Νικόλας και η Αθηνά!

Η Συμμαχία Πολιτών τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ, αλλά ο βουλευτής που την εκπροσωπεί ψήφισε εναντίον!

Ο ΔΗΣΥ τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ αλλά ευθυνοφοβία-λαϊκισμός επέβαλλαν στους Ανδρέα Θεμιστοκλέους, Αριστοτέλη Μισό, Ευθύμιο Δίπλαρο, Ανδρέα Κυπριανού, Ευγένιο Χαμπουλά, Γεώργιο Τάσου να δείξουν ότι δεν βρισκόμαστε στο 2015 και υποχρεωτικά, σεβόμενοι πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων για τα οποία λέγαμε πιο πάνω, καταψήφισαν…

Αντικείμενο επιστημονικής μελέτης αποτελεί η στάση του ΑΚΕΛ, καθώς το κόμμα τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ και κάποιος ξέφυγε από το μαντρί. Ποιος; Ο Πανίκκος Σταυριανός…

Για τον Ζαχαρία Κουλία δε γίνεται λόγος διότι εδώ και καιρό βρίσκεται εκτός ανταγωνισμού.

Αυτό που προβλημάτισε περισσότερο, όμως, είναι η αποχή που τήρησαν οι Άγγελος Βότσης, Φύτος Κωνσταντίνου και Μάριος Καρογιάν του ΔΗΚΟ.

Οι πολίτες κύριοι σας έστειλαν να τους εκπροσωπήσετε στη Βουλή για να ακούγεται, μέσω εσάς, η απόψή τους. Όταν τηρείτε αποχή, σημαίνει ότι είστε το λιγότερο ευθυνόφοβοι…

Μπορεί να έχουμε επικρίνει πολλές φορές και εγώ προσωπικά τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους, ο οποίος παρεμπιπτόντως υποσχέθηκε ότι εάν επανεκλεγεί στο Κοινοβούλιο θα προσπαθήσει να καταργήσει τον νόμο, αλλά αυτός κύριοι έχει … μουστάκι και το δείχνει. Και ασχέτως αν κάποιος διαφωνεί μαζί του, οφείλει να σέβεται την καθαρότητα των θέσεών του.

Κρατίνος