Επτά μέρες “μέσα” οι ύποπτοι για το πάρτι στη ΣΠΕ

Υπό επταήμερη κράτηση τέθηκαν πριν από λίγο οι τέσσερις που συνελήφθησαν για το σκάνδαλο της  πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας από το δικαστήριο Λεμεσού. Είναι ύποπτοι για 13 ποινικά αδικήματα, σε σχέση με 22 περιπτώσεις δανείων 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, που παραχώρησε η ΣΠΕ χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις. 

Για την ίδια υπόθεση εξακολουθεί να καταζητείται ο 42χρονος διευθυντής της εργοληπτικής εταιρείας, η οποία σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας, εξασφάλισε δάνεια από τη ΣΠΕ ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκαν οι τέσσερις ύποπτοι αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίον εξασφαλίζονταν τα ύποπτα δάνεια, τα χρήματα των οποίων κατέληγαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του 54χρονου εργολάβου επιχειρηματία που συνελήφθη και του πέμπτου ατόμου που καταζητείται.

Τα παράτυπα δάνεια χορηγούνταν στη βάση στημένων εκτιμήσεων με την εμπλοκή των υπαλλήλων της ΣΠΕ Αγίας Φύλας που έκαναν τα στραβά μάτια και παραχωρούσαν δάνεια χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις με το αζημίωτο.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται και άλλα πρόσωπα και εταιρείες αφού ο αριθμός των ύποπτων δανείων ξεπερνά  τα 100 και το συνολικό ποσό τους τα 25 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία φέρεται να εξασφαλίστηκαν μεταξύ 2006-2009, με πλαστά έγγραφα, σε σχέση με τη φερεγγυότητα των εγγυητών και των απαιτούμενων εξασφαλίσεων.