Επιχειρούν φρένο στην παιδική πορνογραφία – Δείτε το σχέδιο

Φρένο στην παιδική πορνογραφία επιχειρεί να θέσει η Αμερική.  Σε σχέδιο το οποίο αποσκοπεί στην καταπολέμηση της διάδοσης εικόνων παιδικής πορνογραφίας προχώρησαν ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες οι κολοσσοί του Ίντερνετ.

Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Internet Watch Foundation (IWF) το οποίο αγωνίζεται κατά του υλικού παιδεραστίας στο Ίντερνετ, οι εταιρείες Facebook, Google, Microsoft, Twitter και Yahoo συμφώνησαν στην υιοθέτηση ενός συστήματος που επιτρέπει να αναγνωρίζονται και να μπλοκάρονται οι εικόνες παιδικής πορνογραφίας.

Αναλυτές του ιδρύματος θα προσδιορίζουν με «ψηφιακό σημάδι» τις ακατάλληλες εικόνες, το οποίο θα επιτρέπει στις εταιρείες που συνεργάζονται μαζί του να τις φιλτράρουν ή να εμποδίζουν την πρόσβαση των χρηστών τους σε αυτές.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιδρύματος Σούζι Χάργκρεϊβς, με το σύστημα αυτό, οι εικόνες των θυμάτων θα μπορούν να αναγνωριστούν και να καταργηθούν πιο γρήγορα ενώ θα προχωρήσει και η κατάργηση των εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Με το νέο σύστημα, τόνισε, μπορεί να αλλάξει το παιγνίδι στον αγώνα κατά της παιδικής πορνογραφίας.

Πηγή: ΑΠΕ