Επιχείρηση “σκούπα” από τη Μόσχα – Διαλύει θέσεις του ISIS με πυραύλους CRUISE

Σφοδρή επίθεση της Ρωσίας εναντίον θέσεων του Isis με πυραύλους cruise από υποβρύχιο εξαπέλυσε πριν λίγο η Μόσχα από την ανατολική Μεσόγειο με ταυτόχρονο από αέρος βομβαρδισμό κατά της “πρωτεύουσας” του ISIS, Ράκκα.

Το σφυροκόπημα ξεκίνησε πρώτα το ρωσικό υποβρύχιο Rostov-on-Don (636.3 submarine) από την Μεσόγειο Θάλασσα.

Πριν λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν δήλωσε “δεν ξεχνάμε τι έκαναν και θα τους βρούμε όπου και αν βρίσκονται , οι αεροπορικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν”. “Αυτή η τραγωδία (της ανατίναξης του Airbus) θα μείνει μαζί μας για πάντα, αλλά αυτό δεν θα μας σταματήσει από το να βρούμε τους ενόχους. Οι ένοπλες δυνάμεις μας θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις. Πρέπει να ενταθούν με τέτοιο τρόπο που οι τρομοκράτες να καταλάβουν ότι η τιμωρία θα είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ”. ‘’Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία έρχεται αντιμέτωπη με τέτοια βάρβαρα τρομοκρατικά εγκλήματα, που συχνά γίνονται χωρίς προφανείς λόγους, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα η τρομοκρατικήεπίθεση στο Βολγογκράντ το 2013. Δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα και κανέναν”, τόνισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.
«Πρέπει να τους καταδιώξουμε χωρίς κανέναν ενδοιασμό, να τους βρούμε και να τους κατονομάσουμε όλους. Θα τους αναζητήσουμε παντού, όπου και να κρύβονται. Θα τους βρούμε σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη και αν είναι και θα τους τιμωρήσουμε», διαβεβαίωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι η Μόσχα πραγματοποίησε έναν μεγάλο αριθμό πληγμάτων χρησιμοποιώντας πυραύλους cruise και από πολεμικά πλοία αλλά και από στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Η Μόσχα ενημέρωσε την Ουάσινγκτον για τα πλήγματα στο πλαίσιο της συμφωνίας για την εναέρια ασφάλεια, ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος, καταλήγοντας ότι μέρος των χτυπημάτων είχε ως στόχο την Ράκκα.

Την είδηση για τις αεροπορικές επιδρομές κατά της Ράκα, στη βόρεια Συρία, που είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους επιβεβαίωσε και η γαλλική κυβέρνηση.
Υψηλόβαθμο στέλεχος της γαλλικής κυβέρνησης, ανέφερε ότι «αυτήν τη στιγμή οι Ρώσοι πραγματοποιούν ισχυρά πλήγματα εναντίον της πόλης της Ράκα, το οποίο αποτελεί απόδειξη ότι και αυτοί συνειδητοποιούν (την απειλή από το Ισλαμικό Κράτος)».

Η επίθεση των Ρώσων ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Μόσχα θα εντείνει τα αεροπορικά της πλήγματα στη Συρία μετά την επιβεβαίωση από την FSB ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά τον Οκτώβριο οφείλεται σε βόμβα.