Επιστρέφουν οι 56, τσεκουράτοι και με ακονισμένα τα σπαθιά

Ο λόγος για τους 56. Δριμύτεροι από ποτέ επιστρέφουν στα κοινοβουλευτικά τους έδρανα, έτοιμοι να κονταροχτυπηθούν, να διαπληκτιστούν, να ανταγωνιστούν για την καλύτερη ατάκα, να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να προτάξουν το κοινό συμφέρον.

Ίσως να είναι η ωφελιμότερη περίοδος για χιλιάδες πολίτες, αφού όλοι, με το σκοπό να αγιάζει τα μέσα, θα τρέξουν να προστατεύσουν με νομοθεσίες και προτάσεις διάφορες μερίδες πολιτών που αδικούνται, που δε βρίσκουν το δίκιο τους, που βρέθηκαν στο περιθώριο από άλλες αποφάσεις του παρελθόντος.

Είναι η περίοδος που θα βγουν από τα συρτάρια οι καλύτερες προτάσεις, ή ακόμα και φρέσκες ιδέες για νέα ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία.

Οι 56 βουλευτές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, ή και το χειρότερο τους αν χρειαστεί, καθώς κάποιοι εξ αυτών, έχουν ακριβώς 8 μήνες να κερδίσουν ξανά τη χαμένη εμπιστοσύνη της κοινωνίας και να πείσουν άπαντες ότι το Μάιο του 16 θα πρέπει να μεταβούν στις κάλπες και τους χαρίσουν τη ψήφο τους.

Είναι η ιδανική κάθε προεκλογική περίοδος, κατά την οποία υλοποιούνται δεσμεύσεις, δίδονται νέες υποσχέσεις, δρομολογούνται λύσεις σε διάφορα προβλήματα.

Είναι η εποχή κατά την οποία θα επισπευσθούν μεταρρυθμίσεις την εφαρμογή των οποίων, όλοι θα τρέχουν να διεκδικούν την κηδεμονία.

Ενδεικτική ήταν η πρώτη έκτακτη συνεδρία των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, για την προστασία και κατοχύρωση των χιλιάδων εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων από τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης.

Όλοι έτρεξαν να πουν ότι πρώτοι αυτοί το εντόπισαν και το έθεσαν ενώπιον των αρμοδίων.

Εμείς κρατάμε το αποτέλεσμα ότι όλοι συμφωνούν στην επίλυση του προβλήματος που κρατάει δεκαετίες και εχει αφήσει εκτεθειμένους χιλιάδες πολίτες που θέλησαν να έχουν ένα κεραμίδι στο κεφάλι τους, το πληρώνουν με χίλιες στερήσεις και στην ουσία δεν τους ανήκει.

Μακάρι αυτός ο ζήλος να κρατήσει και για όλα τα υπόλοιπα εκκρεμούντα θέματα και να χαμογελούν οι πολίτες βλέποντας την ταλαίπωρη ζωή τους να διευκολύνεται και να βελτιώνεται.
Και αν αξίζετε επανεκλογή εσείς που την κυνηγάτε, τότε ναι, τώρα είναι η εξεταστική πολύμηνη δοκιμασία σας.

Πριν αρχίσετε τα τηλέφωνα, την από πόρτα σε πόρτα εκστρατεία σας, τα ηχηρά μηνύματα σε ΜΜΕ, κινητά και ηλεκτρονικά ταχυδρομεία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάντε την αυτοκριτική σας και φροντίστε να πείσετε για τους λόγους που διεκδικείται επανεκλογή.

Και να θυμάστε πως αυτή τη φορά δεν υπάρχουν αρνιά για μάντρισμα, αλλά αφυπνισμένοι πολίτες που δεν ξεγελιούνται με κούφιες υποσχέσεις.

Χάρυβδη