Επιστολή θα στείλει ο Α. Κυπριανού στον Πρόεδρο για το ποδόσφαιρο

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, γιατί – όπως είπε – “η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο, πρόσθεσε, “η ηγεσία της ΚΟΠ είναι προφανές ότι δεν συνειδητοποιεί τις ευθύνες της. Οι ίδιοι οι διαιτητές είναι προφανές ότι καθοδηγούνται από άλλα κριτήρια και όχι από τις γνώσεις τους ή την ανικανότητά τους να διαιτητεύουν σωστά ποδοσφαιρικούς αγώνες”. Αυτό το πράγμα, ανέφερε, εξελίσσεται πάρα πολύ επικίνδυνα για την κυπριακή κοινωνία. “Επιτέλους κάποιος πρέπει να σταματήσει τον κατήφορο στον οποίο οδηγούμαστε”.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο χρονολογούνται αφού κάποιοι δεν άφησαν να αναπτυχθεί ο αθλητισμός στον τόπο μας ελεύθερα, με επίκεντρο το ευ αγωνίζεσθαι. Κυριαρχούν, πρόσθεσε, άλλα ζητήματα που έχουν προκαλέσει ζημιά στον κυπριακό αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή και αφού επεσήμανε ότι δεν γνωρίζουμε την πορεία των ερευνών γι` αυτές, είπε ότι υπήρξε μια περίοδος που η διαιτησία λειτουργούσε με πρότυπα, πάνω σε πολύ καλές βάσεις “και αυτό ήταν πάρα πολύ θετικό”.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε δύο αγώνες με τεράστια σημασία και για τις τέσσερις αγωνιζόμενες ομάδες, συνέχισε, η διαιτησία λειτούργησε “σαν να ήταν σε διατεταγμένη αποστολή. Αυτή είναι η εντύπωση που εδημιουργείτο και στους δύο αγώνες”. Χαρακτήρισε δε αυτό ως απαράδεκτο, προσβλητικό για την αθλητική ιδέα και το ευ αγωνίζεσθαι και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνα. “Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσουν σε συρράξεις μαζικές, σε αθλητικούς χώρους και κυρίως ποδοσφαιρικούς. Και θα έπρεπε η ηγεσία της ΚΟΠ, οι διαιτητές να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους έναντι τέτοιων καταστάσεων”.

Το ΑΚΕΛ, είπε ο ΓΓ του, δεν παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο, ούτε στον αθλητισμό, αλλά διατυπώνει πολιτικές θέσεις και κατηγορεί απαράδεκτα φαινόμενα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.