Επικίνδυνη χορογραφία: Η μπαλαρίνα που χορεύει πάνω σε μαχαίρια (βίντεο&φώτος)

Η χορεύτρια Amélie Ségarra χορεύει επάνω σε ένα πιάνο με ένα τρόπο πρωτοφανή. Οι πουέντ της είναι στερεωμένες σε μαχαίρια. Χορεύοντας επάνω σε ένα μεγάλο πιάνο με ουρά χαράζει την επιφάνειά του σε μια χορογραφία του καλλιτέχνη της περφόρμανς Javier Pérez. Είναι σίγουρα μια από τις πιο επικίνδυνες χορογραφίες που μπορεί να δει κανείς.

Η Ségarra έχει απόλυτη αίσθηση ισορροπίας και είναι σχεδόν τρομακτικό και συναρπαστικό να την παρακολουθείς να ακροβατεί στην άκρη του πιάνου και στη μύτη των κοφτερών μαχαιριών.

Αντοχή, ισορροπία και αγωνία συνοδεύουν αυτή την μικρή «επίδειξη» που συνοδεύεται και με κραυγές πόνου καθώς ο χρόνος που μπορεί μια χορεύτρια να σταθεί επάνω σε τόσο αιχμηρές άκρες με συσσωρευμένη πίεση στα δάκτυλα είναι συγκεκριμένος.

Είναι ένας αγώνας προς την τελειότητα κάτω από τις πιο οδυνηρές συνθήκες. Είναι και ο στόχος αυτής της περφόρμανς. Να δείξει τα όρια στις φαινομενικά ασύμβατες έννοιες. Την ομορφιά και τη σκληρότητα, την ευθραυστότητα και τη βία, τη φύση και τη ζωή και τον θάνατο.