Επεκτείνεται η έρευνα για το βασανισμό του πολίτη; Πειθαρχική έρευνα για άλλους πέντε

Πειθαρχική έρευνα για πέντε αστυνομικούς εισηγείται η Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της αστυνομίας για την υπόθεση ξυλοδαρμού στα κρατητήρια Πόλης Χρυσοχούς. O Αρχηγός της Αστυνομίας δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τη διαθεσιμότητα των δύο που θα παραπεμφθούν αύριο ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Παρά το γεγονός ότι ο φάκελος της υπόθεσης  που αφορά τους πέντε έχει σταλεί σήμερα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη κατά πόσον η έρευνα θα διερευνηθεί με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα ώστε να προστεθούν εν συνεχεία στο κατηγορητήριο και άλλα μέλη της Αστυνομίας.

Εξάλλου, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη κατά πόσον ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου θα αποφασίσει τελικά κατά πόσον θα θέσει σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς ή όχι.  Ο Αρχηγός είχε ζητήσει με επιστολή του διευκρινήσεις σε σχέση με το θέμα από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.  Διευκρινήσεις που έχει πάρει ο κ. Χρυσοστόμου και πλέον μελετά το τι θα πράξει.

Στο κακουργιοδικείο αύριο οι 2 αστυνομικοί

Στο μεταξύ, με βαρύτατες κατηγορίες, αναμένεται να παραπεμφθούν αύριο, ενώπιον του κακουργιοδικείου, οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στο ξυλοδαρμό 26χρονου στα κρατητήρια της Πόλεως Χρυσοχούς.

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για τα αδικήματα του βασανισμού- που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 14 χρόνια και της πρόκλησης βαρειάς σωματικής βλάβης εκ προθέσεως- που επισύρει ποινή μέχρι ισόβιας κάθειρξης.