Επαφές Τρόικα με ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

Συναντήσεις με κόμματα θα έχουν σήμερα οι επικεφαλής της Τρόικας. Στις 13.00 οι επικεφαλής των διεθνών δανειστών θα συναντηθούν στα γραφεία του ΑΚΕΛ με αντιπροσωπεία του κόμματος υπό τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γιώργο Λουκαΐδη και με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Σταύρου Ευαγόρου.

Στις 16.00 οι επικεφαλής του κλιμακίου για την Κύπρο θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και αντιπροσωπεία του κόμματος, στα γραφεία του ΔΗΚΟ.

Εξάλλου από σήμερα στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για επικαιροποίηση του μνημονίου, ενώ αντίστοιχες διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στο Υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Χθες τεχνοκρατικά κλιμάκια της Τρόικας είχαν συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας όπου συζητήθηκε η μέχρι τώρα πρόοδος έναντι των σημείων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και αφορούν τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μεταρρυθμίσεις στο Υπουργείο, την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ) και το θέμα της αυτονόμησης των νοσοκομείων, εν αναμονή και του διορισμού νέου Υπουργού Υγείας.