Επαρχία Λάρνακας… Ο σκουπιδότοπος της Κύπρου

Αφού γεμίσαμε τη Λάρνακα με διυλιστήρια, πετρελαιοδεξαμενές, εταιρείες υποστήριξης θαλάσσιων ερευνών για ενεργειακούς πόρους στο λιμάνι, σταθμό επεξεργασίας λυμάτων και δύο αεροδρόμια, με αποτέλεσμα η πόλη να ασφυκτιά, το έγκλημα εις βάρος μιας ολόκληρης επαρχίας, συνεχίζεται ,με την απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας, για άγνωστους λόγους, να τοποθετήσει στην περιοχή της Αραδίππου και συγκεκριμένα στην περιοχή Δάσους Ριζοελιάς, μετεωρολογικό ραντάρ και μάλιστα κοντά σε οικιστική ζώνη!

Δεν έφτανε η παράνομη χωροθέτηση εγκαταστάσεων αποθήκευσης εκρηκτικών, χημικών και ραδιενεργών υλικών στην περιοχή Κρασά, τώρα το Υπουργείο Γεωργίας αποφάσισε και διέταξε!

Σύμφωνα με ειδικούς επί του θέματος, το ραντάρ εκπέμπει ακτινοβολία, που πιθανόν να βλάπτει την ανθρώπινη υγεία.

Είναι για πολλοστή φορά, που το κράτος ασυδωτεί σε βάρος των τοπικών αρχών, χωρίς προηγουμένως να διαβουλευτεί και να προβεί σε ενημέρωση.

Οι πολίτες συνεχίζουν να απορούν γιατί εκλέγουν τοπικές αρχές; Πού είναι η ενημέρωση, η δημόσια διαβούλευση, οι νομοθεσίες και οι Ευρωπαϊκές οδηγίες;

Μέχρι πότε μια ολόκληρη επαρχία θα υποφέρει και θα αργοσβήνει για το “καλό” της;

Πια συμφέροντα εξυπηρετούν οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Αραδίππου; Γιατί δεν εναντιώνονται σε όλα αυτά τα απαράδεκτα, που επιβάλλονται στους Δήμους τους;

Μέχρι πότε θα κοφεύουν στις φωνές των Δημοτών τους;

 Πυθία