Επαναπροσέγγιση στα όρια… Τουρκολαγνείας

Κάποιες φορές ακόμα και η ιστορία, που δεν είναι τίποτε άλλο από καταγεγραμμένα γεγονότα, μπορεί να ερμηνευθεί από κάποιους κατά το δοκούν.

Αυτό που δεν δικαιούνται να κάνουν, όμως, είναι να τη διαστρεβλώνουν.

Ιδιαίτερα, να διαστρεβλώνουν ιστορικά καταγεγραμμένα γεγονότα, τα οποία όπλισαν το χέρι του βάρβαρου Αττίλα, ο μπότα του οποίου συνεχίζει να καταπατά το μισό νησί μας .

Τα 41 χρόνια, που περάσαμε βλέποντας από μακριά ή σαν επισκέπτες την άλλη μισή πατρίδα, μας ωρίμασαν.

Μόνο κάποιος παράφρων θα επιθυμούσε συνέχιση του στάτους κβο.

Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, αδιαμφησβήτητα επιθυμεί λύση του Κυπριακού, όχι όμως ότι να ‘ναι και όπως να ‘ναι.

Σε καμία περίπτωση, όμως, πρέπει να επιχειρείται εξίσωση του θύτη με τον θύμα για επαναπροσεγγιστικούς σκοπούς.

Αφορμή, για το συγκεκριμένο άρθρο, αποτέλεσε ανάρτηση κειμένου στο διαδίκτυο, το οποίο συνοδεύεται με φωτογραφικό υλικό.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, λοιπόν, παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό, με την «γενοκτονία» στην οποία προέβησαν Ελληνοκύπριοι εναντίον Τουρκοκυπρίων, τον Αύγουστο του 1974.

Ως αιτιολογικό της ανάρτησης, ο αρθρογράφος προφανώς ήθελε να καταδείξει την κατ’ εκείνον, ιστορική πραγματικότητα, ως απάντηση σ’ αυτά που αναρτούν Ελληνοκύπριοι, για να δείξουν την βαρβαρότητα των Τούρκων!

Στην ανάρτηση, μάλιστα, παρουσιάζονται και οι λεζάντες στα Τουρκικά, που χρησιμοποίησε η Τουρκία, για να δικαιολογήσει τις θηριωδίες της.

Σε μια απ’ αυτές μάλιστα, αναφέρεται ότι «ελληνοκύπριοι δολοφόνησαν, έκαψαν και έθαψαν από 16 ημερών μωρό μέχρι 80 χρονών, ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους».
Öldürdü yanmış ve 16 gün 80 yaşında bebek savunmasız kadın, çocuk ve yaşlılar gelen gömüldü

11817159_10205712618248172_7027046461123794215_n  tourkolagnia

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αποτελεί τουλάχιστον πλήρη διαστρέβλωση των γεγονότων, για να μην πω και θυμηδία εκ μέρους αυτού, που το έγραψε.

Ακόμη χειρότερο, είναι το γεγονός ότι για να τεκμηριώσει ο αρθρογράφος την αβίαστη εξίσωση του θύτη με το θύμα στην οποία προβαίνει, προβάλλει ως δικαιολογία το τετριμμένο ”Ο πόνος είναι ο ίδιος, είτε είσαι ελληνοκύπριος είτε είσαι Τουρκοκύπριος”.

tourkolagnia2

Το δημοσίευμα, πριν εκτοξευθεί από τη σφαίρα της φαντασίας, θα έπρεπε να είχε διυλιστεί πολλές φορές.

Ποιος άραγε εισέβαλε στην Κύπρο;

Ποιος άραγε είναι ο βάρβαρος κατακτητής;

Ποιος άραγε κατέχει με στρατεύματα τη μισή μας πατρίδα;

Οι συνομιλίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, με την ευχή όλων να ευοδωθούν και να φέρουν την επανένωση, δεν έχουν καμία σχέση με τα εγκλήματα πολέμου, που ο Αττίλας και οι Τ/Κ διέπραξαν στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανένας.

Ναι, όλοι θέλουμε λύση, τη θέλουμε χθες, χωρίς όμως διαστρέβλωση της ιστορίας και εξίσωση του θύτη με το θύμα.

Φήμη