Επί ποδός η αστυνομία για την πορεία των μοτοσικλετιστών αλλά και την παρουσία Τ/κ στα Κόκκινα

Η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα ασφαλείας κατά τη διακίνηση των μοτοσικλετιστών της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού από όλες τις επαρχίες προς το τη Δερύνεια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης Ανδρέας Αγγελίδης.

“Η Αστυνομία παρέχει διευκολύνσεις και λαμβάνει μέτρα για τη διεξαγωγή της πορείας”, είπε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας πως μέτρα θα ληφθούν και κατά το χρόνο των εκδηλώσεων των μοτοσικλετιστών στη Δερύνεια.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε ακόμη πως η Αστυνομία θα λάβει μέτρα για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων που θα μεταβούν αύριο στα Κόκκινα για να παραστούν στις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως τα μέτρα θα ληφθούν “κατά τον χρόνο διέλευσής τους από τις ελεύθερες περιοχές προς τα Κόκκινα αλλά και κατά την επιστροφή τους στα κατεχόμενα”, προσθέτοντας πως “η όλη κατάσταση θα παρακολουθείται συνεχώς” σε συνεργασία και με αξιωματικό-σύνδεσμο της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.