Εξηγήσεις στην ΠΣΕΜ δίνει ο Ευθύμιος Δίπλαρος – Τι απαντάει σε γραπτή δήλωσή του

Με γραπτή δήλωση, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, δίνει εξηγήσεις για τα σχόλια που έκανε στην πρόσφατη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας και τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών.

Όπως αναφέρει, «σε καμία περίπτωση το σχόλιό μου προς τα λεγόμενα της εκπροσώπου της ΠΣΕΜ δεν είχε σκοπό να πλήξει την ελευθερία του λόγου των μαθητών ή την αυτονόμηση του μαθητικού κινήματος και γενικότερα η πρόθεσή μου δεν αποσκοπούσε στο να προσβάλει τις θέσεις ή τις απόψεις του οποιουδήποτε».

Συμπληρώνει ωστόσο ότι, «είναι απορίας άξιον πώς οι ίδιοι μαθητές (ΠΣΕΜ), οι οποίοι θα έπρεπε πρώτοι να απαιτήσουν αλλαγές και αναβάθμιση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα με τρόπο που να τους διασφαλίζει ένα καλύτερο και πιο παραγωγικό μέλλον, αρκούνται στο να ασκούν κριτική, κατηγορώντας ότι το ίδιο το υπουργείο διεξάγει έναν μονόλογο, πράγμα παντελώς ανυπόστατο, αν λάβει υπόψη κάποιος πόσες διαβουλεύσεις έχουν γίνει μεταξύ υπουργείου και σχετικών φορέων, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό ωρολόγιο πρόγραμμα».

Ο κ. Δίπλαρος καταλήγει λέγοντας ότι το σχόλιό του, σχετικά με το ποιος έγραψε τις θέσεις που εξέφραζε η εκπρόσωπος της ΠΣΕΜ, «εκδήλωνε μάλλον την απορία μου, παρά την αμφισβήτησή μου στο μαθητικό κίνημα».